На платформі Всеукраїнської школи онлайн будуть доступні всі навчальні матеріали для 5-11 класів

1466 0
Нині на платформі вже розмістили понад 2500 уроків і до кінця року додають ще 1000.
Фото: news.dtkt.ua

Фото: news.dtkt.ua

До кінця 2022 року на платформу Всеукраїнської школи онлайн додуть уроки, тести та матеріали для самопідготовки з 18 дисциплін для учнів 5-11 класів. Так, разом з усіма уроками, що вже є, державна цифрова платформа покриватиме навчальні програми повністю, щоб школярі в Україні та за кордоном могли безперервно навчатись онлайн. 

Нині на платформі вже розмістили понад 2500 уроків і до кінця року додають ще 1000. Крім того, матеріали для 5-6 класів будуть оновлені відповідно до стандартів реформи Нової української школи у базовій середній освіті, яка від початку навчального року впроваджується в 5-х класах.

Читайте також: На одне державне місце у Львівському медуніверситеті претендує 10 вступників

«Навчання на платформі просте і зручне, цікаве і сучасне, а також повністю безкоштовне для всіх дітей. Кожен урок відповідає інтересам та сприйняттю сучасного школяра. Так, для викладення та пояснення навчального матеріалу використовуються 3D-моделі, 3D-екскурсії та інтерактивні експозиції музеями світу, елементи гейміфікації та сучасних комп’ютерних ігор (як War Craft) і навіть влучні і такі улюблені серед школярів (і не тільки) меми», – йдеться в повідомленні Міністерства освіти і науки України. 

Додамо, що, за даними МОН, кожен урок Всеукраїнської школи онлайн пройшов 5 рівнів експертної перевірки, зокрема на відповідність навчальній програмі, доступність і недискримінаційність.

Читайте також: Два львівські виші потрапили у ТОП-5 найкращих університетів України

Нагадаємо, що у всіх школах Львівської міської територіальної громади запровадили електронні журнали/щоденники. Львів став першим українським містом, яке запровадило єдину систему для всіх навчальних закладів. Електронний щоденник/журнал є мультифункціональним програмним забезпеченням, яке дозволяє не тільки вести оцінки чи облік відвідування школи, а й прикріпляти домашнє завдання вчителям, має ресурс відеочату, де можна проводити уроки онлайн чи спілкуватись.

Ольга Коваль
_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!