На площі Галицькій у Львові зріжуть 5 ясенів та висадять інші дерева

2079 0
Нові дерева мають висадити восени.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

У Львові в межах реконструкції площі Галицької зріжуть 5 ясенів, про це повідомляє управління екології та природних ресурсів Львівської міськради.

Читайте також: Як зміниться площа Галицька та що буде на місці фонтану Кульбаба. Відео

Як ідеться у повідомленні, 4 дерева зріжуть у межах проєкту, а одне – через його аварійність, на прохання Галицької районної адміністрації.

«Управління висловлює згоду з запропонованим в проєкті рішенням, зважаючи на те, що 50% дерев площі зберігаються. Вони перебувають в доброму стані і мають більш вцілілу форму і масу крони, та запропонована висадка удвічі більше нових дерев. Управління поставилося з розумінням до клопотання району щодо заміни дуплявого ясена, що перебуває в межах будівельних робіт та (з сумом в серці) підтримало заміну ясена на новий ясен крупномір», – кажуть в управлінні.

Навесні на площі мали висадити нові ясени, клени, липи і робінії, але через карантин висадку перенесли на осінь.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!