На площі Ринок монтують ятки. В ЛМР заявили, що Великоднього ярмарку не буде

1774 0
У мерії стверджують, що усі ятки є елементом літнього майданчика, який знаходиться поруч, тож окремого дозволу не потребують.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

Під львівською Ратушею розпочали монтувати дерев’яні ятки, в яких зазвичай щороку на Великдень чи Різдво продають сувеніри та галицькі смаколики.

Разом з тим, як повідомили Tvoemisto.tv у пресслужбі міської ради, усі ятки є елементом літнього майданчика, який знаходиться поруч. Тож окремого дозволу вони не потребують. І їх встановлюють відповідно до паспорту, за яким погоджений літній майданчик.

«Конкретно у цьому випадку – ці ятки привязані до літнього майданчика і дозвіл вони мають відповідного до погодженого паспорта літнього майданчика. Як і всі інші, цей майданчик отримав дозвіл ще в попередні роки і в такому форматі», – пояснили у прес-службі.

Читайте також: Як освячуватимуть у Львові Паски під час локдауну на Великдень

І також додали, що цей літній майданчик немає прив’язки до конкретного закладу.

У Ратуші зазначають, що продавати у цих ятках будуть лише сувенірну продукцію, так само як це було і в минулі роки.

Пізніше на офіційному сайті Львівської міської ради з’явилась інформація, що традиційного Великоднього ярмарку у місті цьогоріч не буде через карантинні обмеження.

Нагадаємо, що за рішенням міської комісії ТЕБ і НС у Львові посилений карантин продовжили до 4 травня. Однак із певними послабленнями – зокрема, з понеділка, 19 квітня, непродовольчі ринки відновили свою роботу за окремим протоколом. Окрім цього, розпочали роботу літні майданчики та тераси закладів громадського харчування.

Читайте також: У відомому закладі у Парку культури попри карантин влаштували багатолюдну вечірку

Учора голова Львівської ОДА Максим Козицький заявив, що рішення міської комісії ТЕБ і НС Львова про відновлення роботи ринків і дозвіл на відкриття літніх майданчиків суперечить положенням Постанови КМУ про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів, щоб запобігти поширенню коронавірусної інфекції. Він нагадав, що Львів досі перебуває у «червоній» зоні епіднебезпеки.

Анна Чистякова

Фото авторки 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!