У Львові планують переобладнати площу Святого Теодора та розмалювати стіну будинку

4067 1
У Львові планують переобладнати майданчик на площі Святого Теодора і розмалювати стіну будинку, яка прилягає до майданчика. Наразі розробляють відповідний проект і провели дві зустрічі-обговорення з місцевими жителями.
Фото з групи Urban Project, GIZ Lviv у Facebook

Фото з групи Urban Project, GIZ Lviv у Facebook

Розпочати переобладнання планують з розмальовування стіни – на ній хочуть зобразити сірого журавля, повідомив tvoemisto.tv головний спеціаліст проекту GIZ Юрій Петраш. Окрім того, на майданчику хочуть замінити обладнання та переобладнати покриття.

«Майданчик зараз у непривабливому стані, попередньо був розроблений проект його переобладнання. Розпочати планують з ремонту стін. Але це буде додатковими витратами, які не були передбачені на початку. Після дослідження ми побачили, що штукатурка на стіні у дуже поганому стані і потребує ремонту», - розповів Юрій Петраш.

Проект переобладнання площі два рази обговорювали з мешканцями прилеглих вулиць. Львів’яни хочуть, щоби площа Св. Теодора стала більш безпечною, щоб там були лавочки, освітлення і зберігся дитячий майданчик.

До обговорення проекту залучена також перша львівська медіатека, яка буде знаходитися у приміщенні бібліотеки на вул. Мулярській 2а та управління культури Львівської міськради. Площу планують облаштувати так, щоб там можна було робити презентації та переглядати фільми.

Читайте також: Чи зацвітуть райські яблуні на площі Митній?

Ідея малюнку належить художникам зі спільноти Kickit Art. Вони вже розмальовували стіни на дитячому майданчику на вул. Хмельницького. Ескіз малюнку ще не остаточний, за словами Юрія Петраша, це просто запропонований варіант, який можна змінити.

Роботи з переобладнання розпочнуть восени.

Як зазначив Юрій Петраш, серед мешканців мікрорайну вже визначили кілька людей, які хочуть бути більш активними в облаштуванні площі. В подальшому, за його словами, є ідея створити комітет мешканців, які могли б активно долучалися до розвитку цієї території. 


Читайте також:
19 Серпня, 2014 18:57
Софія Зображення гарне, однак в мене чомусь одразу виникла асоціація із голубами, яких випустив Папа Римський, коли молився про мир в Україні. Пам'ятаєте?... (
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!