Київ

На площі Українських Героїв у Києві приберуть конструкцію з футбольним м'ячем. Що буде замість неї

681 0
Замість цієї конструкції можуть встановити монумент.
Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

На площі Українських Героїв замість конструкції із футбольним м’ячем планують встановити об’єкт монументального мистецтва, який вшановуватиме Українських Героїв.
 
У відповідному проєкті депутатка Київради Олеся Пинзеник пропонує прибрати конструкцію з футбольним м‘ячем та встановити монумент на честь Українських Героїв.
 
На думку депутатки, футбольний м‘яч застарів і не відповідає реаліям. Крім того, планується впорядкувати клумбу, що буде обрамлювати монумент. 
 
«Протягом останнього року Київська міська рада плідно працює над процесом дерусифікації міських об’єктів, зокрема площу Льва Толстого перейменовано на площу Українських Героїв. На цей час на площі розміщено конструкцію із футбольним м’ячем, який було встановлено замість рекламних носіїв напередодні Євро-2012. Така конструкція вже застаріла та не відповідає нинішнім реаліям і запитам суспільства. Тому об'єкти на площі потрібно гармонізувати відповідно до назви і вшанувати Українських Героїв, як минулого, так і сьогодення», – наголосила Олеся Пинзеник.
 
При цьому зазначається, що кошти зі столичного бюджету на цей проєкт залучати не будуть. Хто виступає меценатом, не повідомляється. 
 
Нагадаємо, площі Українських Героїв до 23 березня 2023 року площа мала назву Льва Толстого. Метро Львова Толстого, яке там розміщено, поки не перейменовували. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!