На потреби ЗСУ перерахували понад пів мільйона гривень, сплачених за скасоване пробне ЗНО

672 0
Понад 19 тисяч учасників пробного ЗНО подали заяви про повернення залишкових коштів на особистий рахунок.
Фото: Associated Press

Фото: Associated Press

Понад 500 тисяч гривень, сплачених за скасоване пробне зовнішнє незалежне оцінювання, перерахували на підтримку Збройних сил України. Це вибір самих учасників.

Джерело: Український центр оцінювання якості освіти.

Учасники пробного тестування, яке не відбулося, мають змогу вибрати, куди перерахувати кошти: на підтримку ЗСУ чи на особистий банківський рахунок. Станом на середину грудня понад 19 тисяч учасників пробного ЗНО подали заяви про повернення залишкових коштів на особистий рахунок. Вони вже отримали понад 3 мільйони гривень. А дві тисячі учасників забажали перерахувати кошти на підтримку ЗСУ на суму понад 500 тисяч гривень.

«Усі кошти, які учасники пробного ЗНО перераховують на підтримку Збройних сил України, потрапляють на спеціальний рахунок, відкритий Національним банком України, відповідно, їх гарантовано використовують для допомоги нашим»–  пояснили в Центрі.

Нагадаємо, Зовнішнє незалежне оцінювання у 2023 році планують провести у звичному форматі. До переліку включили більше навчальних предметів.

Антоніна Костик

_______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!