Київ

На Позняках в Києві вимагають знести паркан, що закриває доступ до узбережжя Дніпра

1529 0
Петиція вимагає демонтувати паркани і відкрити вільний доступ до берега Дніпра, та прохід по берегу вздовж ділянки зайнятої ЖК «Рівер Стоун»
Фото: facebook

Фото: facebook

Мешканці Позняків вимагають знести паркан біля ЖК «Рівер Стоун», що перешкоджає вільному доступу до Дніпра. Відповідна петиція з’явилась на сайті Київради

Як зазначають автори петиції, на більш ніж сотню тисяч мешканців Позняків існує всього кілька ділянок узбережжя доступного для відвідування, які до того ж не з'єднані між собою. На цих шматочках вільного берега відпочивають тисячі киян, сотні дітей, як, наприклад, на відкритій рік тому набережній ТРЦ «Рівермол». Але пройти далі вздовж берега Дніпра заважає цегляна стіна біля ЖК «Рівер Стоун»

У документі наголошується, що згідно із Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального водокористування» від 29 жовтня 2019 року № 233-IX всі перешкоди вільного доступу до берега і вільного проходу вздовж нього вже давно мали бути усунені місцевою владою.

Біля ТРЦ «Рівермол» узбережжя перегороджене цегляним парканом у двох місцях, поблизу ресторану «Віла рівьєра» на межі з відкритою набережною ТРЦ «Рівермол» та бетонним парканом з іншого боку ділянки що займає ЖК «Рівер Стоун». Паркани зведені два роки тому на основі дозволу благоустрою міста Києва, як паркани будівельного майданчика, хоча будівництво ЖК давно закінчене.

Петиція вимагає демонтувати паркани і відкрити вільний доступ до берега Дніпра, та прохід по берегу вздовж ділянки зайнятої ЖК «Рівер Стоун».

Нагадаємо, кияни висміяли житловий комплекс Great на Позняках, який зараз ще перебуває у процесі будівництва. Він з’явився внаслідок реалізації детального плану забудови території промзони на лівому березі. З правого берега ЖК виглядає, як велетенська суцільна стіна, тож у соцмережах жартують, що це нова дамба або оборонна споруда на випадок нового наступу з півночі, а також називають ЖК «стіною Кличка».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

 
«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!