На проспекті Свободи обрізають гіркокаштани

1301 0
Замінять гіркокаштани, які у незадовільному стані.

У Львові зрізають частину дерев на проспекті Свободи, зокрема обрізають дерева біля економічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка.

Як повідомили в управлінні екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР, тут замінюють гіркокаштани, які перебувають у незадовільному стані, які мають уражені дупла, уражені гниллю чи пошкоджені під час буревію.

«Частина гіркокаштанів у незадовільному стані, які мають дупла, уражені прикореневою або серцевиною гниллю, пошкоджені під час буревію», – йдеться у повідомленні.

У міськраді додають, що вже наприкінці жовтня – на початку листопада на проспекті висадять нові саджанці.

Читайте також: Із поваленого 300-літнього дуба у парку Франка планують зробити скульптуру

Нагадаємо, що частину дерев у Львові повалив і пошкодив буревій, який стався 25 червня. Керівниця управління екології та природних ресурсів Львівської міськради Олександра Сладкова каже, що потрібно змінити підхід до утримання дерев. Зокрема, покращити діагностику, скоригувати асортимент висадки, обстежити алеї та парки, а також переглянути критерій аварійності для різних видів дерев. Крім того, треба удосконалити систему оповіщення, адже буревій може повалити абсолютно будь-яке дерево, хоч вік, стан і види насправді впливають на імовірність падіння. 

Фото: ГО «Зручне місто»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!