На прикордонній дорозі Самбір – Нижанковичі завершують ремонт. Ще одну розпочнуть в кінці вересня

2932 0
Обидві дороги, що ведуть до кордону, ремонтують за кошти, виділені за умовами польського кредиту.
Фото: Служба автомобільних доріг у Львівській області

Фото: Служба автомобільних доріг у Львівській області

На Львівщині триває ремонт двох прикордонних доріг, фінансування робіт на яких здійснюється за умовами фінансування кредитних коштів уряду Польщі. Приблизно через два тижні завершать роботи на дорозі Самбір – Нижанковичі. Також у другій половині вересня планують розпочати ремонт іншої дороги до кордону Червоноград – Рава-Руська. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко.

Читайте також: Мільярди «Великого будівництва», або Чому на Львівщині першу платну дорогу збудують не скоро

«Щодо дороги Самбір – Нижанковичі, то вона майже завершена. З протяжності 40 км, на якій проводили роботи, залишаються незавершеними близько 3 км. Але йдеться про нижній вирівнюючий шар. Практично через тиждень-два завершать роботи. Ця дорога буде проїзною, з облаштованими тротуарами, але верхній шар прокладемо наступного року. Також з другої половини вересня розпочнемо ремонт дороги Червоноград – Рава-Руська», – зазначив Юрій Бучко.

Нагадаємо, ще в червні поточного року у ЛОВА та Службі автомобільних доріг у Львівській області повідомляли, що через воєнний стан на Львівщині не проводять жодних робіт, як-от капітальних ремонтів, реконструкцій чи поточних середніх. Наразі працюють лише на тих ділянках, де передбачені кошти у межах польського кредиту. Так, до кінця року планують завершити ремонт прикордонної дороги «Самбір  Нижанковичі», який почали минулоріч. Станом на червень на цій ділянці провели ⅔ запланованих робіт. 

Окрім цього, планували цьогоріч провести більшу частину робіт на ділянці «Рава-Руська – Червоноград». 

Читайте також: На трасі Львів – Радехів – Луцьк провалився міст. Фото

Зазначимо, що у 2020 році на Львівщині розпочали ремонт п’яти доріг, що ведуть до кордону з Польщею. Йдеться про дороги КПП «Смільниця» – Старий Самбір»(3 км), «Грушів – Немирів»(9 км), «Червоноград – Рава-Руська» (53,14 км), «Яворів – Грушів»(20 км) та «Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий» (46,4 км). Ремонт виконують за кредит у 60 млн євро від уряду Польщі. 60% товарів і послуг від цієї суми мають надати підприємці з польської сторони. Віддавати кредит буде український уряд.

Так, уже вдалося повністю відремонтувати дорогу «Мостиська – Краковець», а також завершили ремонт на дорозі «Яворів – Грушів. Водночас ремонт на дорозі «Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий» продовжили у травні минулого року. Протяжність дороги становить 40 км. До розбудови долучився уряд Польщі, який виділив 19,5 млн євро кредитних коштів на реалізацію цього проєкту. Автодорога «Самбір  Нижанковичі» веде до облаштвування пункту пропуску, вартість будівництва якого становить 109 млн злотих. Роботи планують завершити протягом 4 роки.

Tvoemisto.tv проаналізувало реалізацію програми президента «Велике будівництво» на Львівщині та з’ясувало, чи справді варто говорити про гучні масштаби у реконструкції та будівництві доріг в Україні, зокрема у Львівській області.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!