На реконструкцію вулиці Бандери оголосили новий тендер. Роботи подешевшали на 4 млн грн

3149 0
Визначити підрядника мають 28 серпня.

На реконструкцію вулиці Бандери у Львові оголосили новий тендер, оскільки до аукціону допустили лише одну компанію. Про це Tvoemisto.tv повідомили в ЛКП «Львівавтодор».

Читайте також: Якою може стати вулиця Бандери після реконструкції. Деталі

Визначити підрядника першого разу намагалися всередині квітня. Ремонтувати вулицю зголосилися дві компанії: ПрАТ «Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління №1» та ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл». Останню до аукціону не допустили. 

Новий тендер оголосили 23 червня. Визначити підрядника мають 28 серпня. Порівняно з попередніми торгами, реконструкція вулиці подешевшала з 220,3 млн грн до 216,5 млн грн. У «Львівавтодорі» це пояснили тим, що замовник має власні матеріали, зокрема трамвайні рейки, гумовий пояс під колії та контактну мережу. Повторні торги, вочевидь, вплинуть на час початку робіт та терміни реконструкції.

Серед технічних вимог для реконструкції вулиці – фіксована ширина смуг проїжджої частини та велосмуг, підняті пішохідні переходи при повороті на бічні вулиці, реконструкція мереж та освітлення. Вулиця міститиме спільні дві смуги для руху автотранспорту і трамваїв, однак у разі поломки авто для нього залишать місце, аби можна було об’їхати. На вулиці висадять туї, липи та ялівець.

Ескізний проєкт розробив комунальний «Інститут просторового розвитку», а робочий проєкт – ТзОВ «Трамдорпроект». Завершити роботи мають до 30 червня 2021 року.

Читайте також: Вулиця Бандери: серед недоліків бруківки – шум, вібрація, обмежений рівень безпеки

Нагадаємо, проект «Вулиця для всіх» фінансували за кошти Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку (BMZ). Його обрали з-поміж трьох ідей під час багатьох етапів урбаністичних та громадських слухань. 

У межах проєкту вже облаштували частину пішохідного простору біля Органного залу та хідник навпроти Львівської політехніки. У 2017 році відбулись громадські слухання, де презентували перший ескізний проєкт реконструкції. На слуханнях львів’яни вимагали залишити бруківку та розширити вулицю до чотирьох смуг замість пропонованих двох. Тоді проєкт підкоригували і частково повернули бруківку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!