На скільки можуть подешевшати електромобілі в Україні. Деталі

2235 0
У разі прийняття Верховною Радою у другому читанні законопроектів 1674 та 1912 електромобілі в Україні подешевшають на 28%.
Фото: nissanusa.com, caranddriver.com, renault.co.uk, techinsights.com

Фото: nissanusa.com, caranddriver.com, renault.co.uk, techinsights.com

Про це йдеться у повідомленні Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

«Якщо законопроекти 1674 та 1912 пройдуть друге читання в Верховній Раді успішно, ми отримаємо можливість купувати екологічні електромобілі на 28% дешевше», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Коли українці пересядуть на електромобілі? 7 фактів про моделі та економію

Як наголошується, 21 травня парламентарі вже підтримали законопроекти в першому читанні, і їх трохи не встигли розглянути на ДеньЕкономРозвитку (12 листопада).

«Команда нашого Міністерства сподівається, що Рада повернеться до їх розгляду вже наступного пленарного тижня», - зазначили у Мінекономрозвитку.

 

 

Мінекономрозвитку підтримує рух за доступні #електромобілі в Україні!Якщо законопроекти 1674 та 1912 пройдуть друге чи...

Posted by Міністерство економічного розвитку і торгівлі України on Tuesday, November 17, 2015
 

 

Законопроект 1912 передбачає тимчасове, до 1 січня 2020 року, звільнення від оподаткування ПДВ та акцизним податком операцій з ввезення на митну територію України "зелених" автомобілів.

Читайте також: У Львові відкрили безкоштовну станцію зарядки для електромобілів

Другим законопроектом пропонується внести зміни до митного тарифу України та скасувати ввізне мито на транспортні засоби, оснащені електричними двигунами.

Як відомо у першому читанні обидва законопроекти були прийняті 21 травня 2015 року.

Джерело: Економічна правда

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!