На станції «Академік Вернадський» уперше в історії загинув учасник української експедиції

2685 0
Це була п'ята експедиція Василя Омеляновича.
Фото: Національний антарктичний науковий центр МОН

Фото: Національний антарктичний науковий центр МОН

На станції «Академік Вернадський» учора, 8 травня, загинув кухар 25-ї Української антарктичної експедиції (УАЕ) Василь Омелянович. Про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

«Усі ми знали Василя як дуже спокійну, виважену та добру людину, справжнього професіонала. Це була вже п’ята його експедиція на станцію “Академік Вернадський”. Зараз ми з’ясовуємо всі обставини смерті, попередньо відомо, що він наклав на себе руки через особисті проблеми», – сказав керівник НАНЦ Євген Дикий.

Читайте також: На Львівщині помер член УПА Олесь Гуменюк

За словами Євгена Дикого, вирішуватиметься питання доставки тіла в Україну.

«Обов’язки кухаря на станції наразі по черзі виконуватимуть усі інші учасники експедиції», – додав він.

Василь Омелянович народився 1985 року. Жив у місті Малині Житомирської області. Починаючи зі своєї першої зимівки (2011 рік, 16-та УАЕ), знову і знову повертався до Антарктиди (учасник 18-ї, 20-ї та 23-ї УАЕ).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!