Через п'ять місяців після смерті на Стрийщині попрощалися з Героєм «Азову» Романом Гладієм

1408 0
Роман загинув у Маріуполі, захищаючи місто від окупантів.

У четвер, 1 вересня, у рідному селі Бережниця прощалися з героєм полку «Азов» Романом Гладієм. Роман останні роки проживав у Маріуполі, там і загинув, захищаючи місто від російських окупантів. Про це повідомили у Стрийській міськраді. 

Він вступив до лав батальйону «Азов» ще у 2015 році. Був командиром міномета і вогневого розрахунку мінометного взводу 2 роти оперативного призначення 2 батальйону оперативного призначення окремого загону спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України.
 
 

Додамо, що захисник народився в селі Бережниця на Стрийщині. Після закінчення школи навчався у Харківському університеті внутрішніх справ. Працював в Стрийському та Жидачівському відділах поліції. Посмертно його нагородили Орденом «Богдана Хмельницького ІІІ ступеня».

У Романа залишилися дружина, неповнолітні син та донька.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!