На території білорусі спільно з рф формують угруповання військ, – Генштаб

772 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото: міноборони рб

Фото: міноборони рб

Росіяни продовжують зазнавати втрат. Зокрема, за даними Генштабу ЗСУ, підтверджені вогневе ураження району зосередження військової техніки, а це близько 20 одиниць, 5 листопада, у Голій Пристані Херсонської області; знищення складів з боєприпасами окупантів 5-6 листопада у Горлівці Донецької області та Сватовому на Луганщині. У Енергодарі росіяни продовжують посилювати адміністративні та контррозвідувальні заходи.

Окупанти збирають особисті дані місцевих мешканців, перевіряють смартфони, обходять приватні помешкання, незаконно затримують громадян України. Біля Новософіївки Херсонської області угруповання окупаційних військ посилили підрозділом з чеченської республіки, що долучився до пограбування місцевих та їхніх помешкань.

Читайте також: Російські найманці готують провокації на білорусько-українському кордоні, – ССО

Коротко по напрямках:

На Волинському та Поліському – без суттєвих змін. Республіка білорусь й надалі підтримує збройну агресію рф проти України, надаючи їйінфраструктуру, територію та повітряний простір. Триває формування російсько-білоруського угруповання військ на території білорусі. 

На інших напрямках ворог обстрілював:

  • на Слобожанському – з танків, мінометів, реактивної та ствольної артилерії біля населених пунктів Уди, Стариця, ЧУгунівка, Фиголівка та Дворічанське;
  • на Куп’янському та Лиманському напрямках – з артилерії різних типів поблизу населених пунктів Кислівка, Берестове, Стельмахівка, М’ясожарівка, Греківка, Макіївка, Невське, Ямполівка та Лиман;
  • на Бахмутському – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії неподалік населених пунктів Роздолівка, Яковлівка, Соледар, БахмУтське, Бахмут, Опитне, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Озарянівка та Майорськ;
  • на Авдіївському напрямку – з танків та всього спектру артилерії біля населених пунктів Авдіївка, Опитне, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка;
  • на Новопавлівському – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії поблизу  населених пунктів Вугледар, Павлівка, Пречистівка, Времівка, Новосілка, Нескучне та Новопіль;
  • на Запорізькому напрямку – з різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Темирівка, Ольгівське, Успенівка, Гуляйполе, Залізничне, Чарівне, Новоданилівка та Степове.
  • на Південнобузькому напрямку вогневого впливу ворога зазнали райони населених пунктів, що межують з лінією зіткнення. Безпосередньо від вогню з РСЗВ постраждали населені пункти Вищетарасівка, Іллінка та Марганець Дніпропетровської області.

 

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів біля населених пунктів: Красногорівка, Бахмут, Іванград, Опитне, Кліщіївка, Мар’їнка, Павлівка, Водяне і Майорськ Донецької області та Білогорівка на Луганщині.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала по ворогу 24 удари. Під ураження потрапили 17 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 7 позицій засобів протиповітряної оборони противника. За минулу добу Сили оборони, на різних напрямках, збили ворожий літак Су-25, БпЛА «Ланцет-3» та чотири дрони «Орлан-10». Воїни ракетних військ і артилерії за минулу добу уразили 5 пунктів управління, 2 райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, 2 склади боєприпасів, 2 зенітно-ракетні комплекси та район вогневих позицій артилерії окупантів.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!