На території економічного факультету ЛНУ імені Івана Франка виявили людські останки

5235 0
У будівлі факультету проводили ремонтні роботи, під час яких якраз і знайшли останки.
Фото: wikimapia.org

Фото: wikimapia.org

На території економічного факультету ЛНУ імені Івана Франка, що на проспекті Свободи, 18, виявили людські останки. Їх перепоховають на Голосківському кладовищі. Відповідне рішення прийняли на виконкомі ЛМР сьогодні, 13 грудня.

Читайте також: Як виглядали корпуси Університету Франка в минулому. Фото

У будівлі факультету проводили ремонтні роботи, під час яких якраз і знайшли останки. Поки що їх не ідентифікували. Економічний факультет розташований на території колишнього монастиря, тому ці поховання можуть належати монахам, зазначив під час виконкому заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Нагадаємо. що корпус економічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка почали ремонтувати ще торік. Тут мають пофарбувати фасад, укріпити цегляну поверхню стін на другому та третьому поверхах, пофарбувати карнизи та металеві грати, замінити настінні жолоби. 

Додамо, що корпус будівлі економічного факультету ЛНУ з боку вулиці Театральної збудували у 1890-1892 роках, а головний фасад на проспекті Свободи є добудовою 1948-1952 років. Раніше в будівлі розміщувалася Художньо-промислова школа.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!