На території колишнього винзаводу у Львові збудують офісний центр

3874 0
Офісний центр на Підзамчі будуватиме компанія дружини екснардепа Ігоря Васюника.
Фото:wikimapia.org

Фото:wikimapia.org

На території заводу «Молдвинпром», що у районі Підзамче, збудують офісний центр із торгівельними приміщеннями. Під час засідання містобудівної ради 16 грудня розглянули детальний план територій, який передбачає це будівництво.

Читайте також: Квіти на руїнах. Що можуть збудувати у лісопарку «погулянка»

Йдеться про територію колишнього винного заводу «Молдвинпром», що на вулиці Волинській, 10. Більшість приміщень, де колись працював завод, нині закинуті, завод не працює декілька десятиліть. Архітектори пропонують частину будівель знести, а декілька реконструювати. Вони також запевняють, що при плануванні забудови зважили на історичні особливості району, тому забудова не буде висотною, а матиме 4-5 поверхів. Також зазначають, що цій території присвоєно зону Г-6, яка не передбачає житла, утім дозволяє будівництво офісів і бізнес-центрів.

«Основна частина території – біля гектару – це територія колишнього винного заводу. Підприємство розташоване між житловою забудовою. Ми запропонували власнику території використати її під офісну функцію, це створить робочі місця на районі, чого там не вистачає. Є промисловість, є житло, а мало офісної нерухомості. Не плануємо висотних будівництв, буде реконструкція деяких існуючих будівель, поверховість становитиме 4-5 поверхів», – зазначив головний архітектор проєкту Юрій Столяров.

Він також додав, що в офісному центрі зможуть працювати майже дві тисячі працівників, але паркомісць передбачили лише 130. Загальна площа офісів становитиме близько 2 тисяч метрів квадратних.

Перед будівництвом інвестор має замовити проєкт комплексної охоронної зони для пам'яток архітектури. Оскільки територія заводу перебуває в історичному ареалі Львова, загалом ДПТ охоплює пам’ятки архітектури на вул. Зустрічній. Також інвестор має отримати містобудівні умови та обмеження на нове будівництво.

Читайте також: Законсервований простір. Чого бракує культурі і відпочинку у львівському парку

У березні цього депутати Львівської міської погодили оренду територію заводу компанії «Львів Інвест Парк». За даними аналітичної системи YouControl, компанія належить дружині екснардепа Ігоря Васюника, Оксані Васюник. Ця компанія планує збудувати офісний центр на вул. Волинській, 10.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!