На війні в Україні росія задіює достроково звільнених курсантів – бракує офіцерів

791 0
Випускників планують скерувати на первинні офіцерські посади у військові частини, що комплектуються мобілізаційним резервом.
Ілюстративне фото
Фото – Censor.net

Ілюстративне фото Фото – Censor.net

Російське керівництво достроково випустить курсантів військових училищ, щоби уже за місяць задіяти їх у війні в Україні. Про це сьогодні, 1 жовтня повідомили у Генштабі ЗСУ під час ранкового зведення.

У повідомленні йдеться, що у Тюменському військовому училищі буде достроковий випуск курсантів. Випускників планують скерувати на первинні офіцерські посади у військові частини, що комплектуються мобілізаційним резервом.

Читайте також: Зеленський назвав 7 країн, які готові обговорювати гарантії безпеки для України

Курсантів випускних курсів Рязанського десантного училища направляють для підготовки полків мобілізаційного резерву, що здійснюється на базі полігонів неподалік Рязані, Омська, Пскова, Тули та інших міст. Для цих підрозділів  планують заходи підготовки та злагодження терміном не більше місяця, з вибуттям до району бойових дій в Україні.

Також у Генштабі ЗСУ повідомляють, що за добу противник завдав 4 ракетних та 15 авіаударів, здійснив понад 85 обстрілів з РСЗВ. Постраждало понад 50 населених пунктів. Зокрема, Білогорівка, Новомиколаївка, Благодатівка, Сухий Ставок та Одрадівка.

  • На Волинському та Поліському напрямках – без суттєвих змін.  На інших напрямках противник стріляв з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії:
  • на Слобожанському напрямку – біля населених пунктів Стрілеча, Рідкодуб, Кучківка, Охримівка та Вільхуватка;
  • на Краматорському напрямку – поблизу населених пунктів Григорівка, Білогорівка, Івано-Дар’ївка, Закітне, Роздолівка та Спірне;
  • на Бахмутському напрямку – біля населених пунктів Бахмут, Зайцеве, Миколаївка Друга та Парасковіївка;
  • на Авдіївському напрямку – поблизу населених пунктів Мар’їнка, Водяне і Олександропіль;
  • на Новопавлівському напрямку – біля населених пунктів Новосілка, Новопіль, Пречистівка та Павлівка.
  • на Запорізькому напрямку – неподалік населених пунктів Мала Токмачка, Залізничне, Гуляйполе та Новоандріївка.
  • на Південнобузькому напрямку обстрілів з танків, мінометів та ствольної артилерії зазнали райони понад двадцяти п’яти населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Серед них - Степова Долина, Мирне, Сухий Ставок, Ольгине та Архангельське.

 

За добу ЗСУ відбили атаки противника неподалік Нью-Йорка, Зайцевого та Соледара. Наша авіація завдала 11 ударів. Уражений опорний пункт  противника, 6  районів зосередження озброєння та військової техніки, 4 ЗРК. Крім того, українські підрозділи протиповітряної оборони збили три БпЛА та вертоліт Ка-52.

Читайте також: путін оголосив про незаконну анексію чотирьох українських областей

Ракетні війська і артилерія за минулу добу  уразили 11 пунктів управління різного рівня і 8 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки. В зону ураження потрапили ще 14  військових об’єктів ворога – склади з боєприпасами, зенітні ракетні комплекси, переправи, станції радіоелектронної боротьбі та розвідки.

Вікторія Савіцька

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!