На війні з росією загинули двоє захисників із Львівщини, серед них – відомий альпініст

3987 0
Орест Кінаш,Тарас Желізко загинули у бою з ворогом.
Умовне фото

Умовне фото

Орест Кінаш

На війні з російськими окупантами 30 березня загинув уродженець Львівщини, відомий український альпініст Орест Кінаш.  

«На жаль сьогодні Ореста не стало. І це велика втрата для всієї української мандрівницької спільноти. Орест був гідною людиною. Він гідний того, щоб колись, на території звільненого від росіян Кавказу один з цих піків, названих на честь тиранів перейменувати на Пік Кінаша. І тоді, піднявшись на гору, розгорнувши синьо-жовтий стяг, українські альпіністи скажуть: «Все нормально, Оресте. Все нормально», – йдеться в повідомленні.

Відомо, що Орест Кінаш був офіцером 53-окремої механізованої бригади. Загинув у бою з окупантами під Бахмутом.

Тарас Желізко

Захищаючи Батьківщину від окупантів 27 березня загинув захисник із Львівщини Тарас Желізко. Йому був 31 рік. Про це повідомила Самбірська міська рада.

«На сході України, у Луганській області, захищаючи Україну, загинув наш земляк, самбірчанин – Желізко Тарас Ігорович. Самбірський міський голова Юрій Гамар, виконавчий комітет висловлює щирі співчуття родині загиблого, поділяємо ваше горе, сумуємо разом з вами, підтримуємо вас у годину скорботи», – йдеться у повідомленні.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!