Київ

На в'їзді до Києва затримали проросійського настоятеля храму, в якому утримували волонтерів

695 0
Прикордонники затримали настоятеля храму, у підвалі якого під час окупації одного із селищ на Київщині утримували волонтерів.

Священника, який підтримував російських окупантів, прикордонники затримали на в'їзді до Києва. Про це йдеться у повідомленні Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ».
 
 

Під час перевірки особи прикордонники встановили, що цей чоловік під час окупації одного з селищ на Київщині співпрацював з окупантами, годував їх та надавав інформацію про українців. У свідченнях одного з утримуваних окупантами українців, які є у відкритому доступі, йдеться, що в підвалі церкви проросійського настоятеля утримували волонтерів.

У відкритих джерелах також є інтерв'ю священника, де він говорить, що війна в Україні – це покарання за гріхи, а росіян на наших землях давно чекали. Зокрема, ДПСУ цитує його слова : «Я вам скажу так: у 2014 году вас цветами бы встречали. Янукович подвёл всех нас, сбежав в россию. А за эти восемь лет мы видим, как здесь воспитали людей».

Священника передали співробітникам Нацполіції для ухвалення щодо нього правового рішення.

З опублікованого відео стає зрозуміло, що йдеться про настоятеля Свято-Михайлівського храму в Бородянці Віктора Талька. У березні 2022 року під час окупації Київщини Талько допоміг окупантам викрасти цивільних. Спецслужби уже затримувало його торік 2 квітня, наступного дня після відходу російських військ, і шість днів допитували в Києві. Згодом Талько заперечував, що співпрацював з росіянами. 

Відмітимо, від початку повномасштабного вторгнення рф Служба безпеки України відкрила близько 60 кримінальних проваджень щодо підривної діяльності окремих представників УПЦ МП на території України.

Нагдаємо, сьогодні московському патріархату закрили доступ до печер і мощів Києво-Печерської лаври.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!