На вулиці Курбаса пересаджують дерева, які висадили ще 6 років тому

2275 0
Дерева катальпи не прижилися через вкопані бетонні кільця під землею.
Фото: зі сторінки Олександри Сладкової

Фото: зі сторінки Олександри Сладкової

На вулиці Курбаса у Львові замінюють два дерева катальпи, які не прижилися. Їх висадили ще у 2015 році за проєктом перетворення вулиці з проїжджої на пішохідну зону.  Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповіла керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

«Катальпи замінюють на вишні глобози. Загалом їх є 6, але інші 4 розпустилися, тому ми вирішили не мучити їх. Скоріш за все, наприкінці року замінять усі»– каже Олександра Сладкова. 

За її словами, катальпи занепали через експеримент з бетонними кільцями під землею.

«Тоді нас так сильно налякали мережами, що ми вирішили, що вкопати в землю бетонні кільця буде доброю ідеєю. І засипали весь простір ґрунтом», пише на своїй сторінці Олександра Сладкова. 

Читайте також: Вода в місті. Як річка Зубра впливає на львів'ян і як її врятувати

Після застосування кілець виявили, що ґрунт був дуже вологий. У кільцях ґрунт перебував як в горщику, відтак до дерев потрапляло все менше поживних речовин. Крім того, після зими у ґрунт могла потрапляти сіль. 

Вишні глобози, на які замінюють катальпи, кулястої форми. Такі ж є на вулиці Сербській, і цвітуть вони білими квітками в контейнерах, каже у коментарі Tvoemisto.tv Олександра Сладкова. 

Читайте також: На Сихові облаштовують квіткові композиції з сурфіній та бегоній. Фото

«Спочатку хотіли посадити робінії умбракуліфера. Але тиждень тому отримали лист від театру Леся Курбаса з проханням замінити дерева, що відійшли, на квітучі», – пише у дописі Олександра Сладкова.

Нагадаємо, що вулицю Курбаса перетворили у пішохідну у 2015 році. Тоді там зробили нове покриття, висадили дерева, зробили декоративне освітлення та облаштували вуличними меблями. 

Софія Шавранська

Фото Олександра Сладкова та Олександр Шутюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!