На території садового кооперативу на Орлика збудують ЖК на 100 квартир. Візуалізація

5588 0
Забудовник бере на себе зобов’язання інвестувати в розвиток інфраструктури парку поруч.

У Львові пропонують збудувати новий житловий комплекс із приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом на вулиці Пилипа Орлика. Йдеться про чотири земельні ділянки в обслуговуючому кооперативі «Садове товариство «Будівельник 1». Відповідне рішення про затвердження містобудівних умов та обмежень для проєктування об’єкта будівництва на нове будівництво погодили на засіданні виконавчого комітету ЛМР для ТзОВ «Житло капітал».

«Садове товариство розташоване на вулиці Орлика. Поруч де-не-де сформована малоповерхова забудова, тут також є готель, а в цій ділянці – у зоні Ж-1, згідно з планом зонування, пропонується якраз чотириповерхова забудова в тильній частині, у передній біля вул. Пилипа Орлика – двоповерхова громадська забудова, щоби сформувати певні сервіси для цього району», – пояснює головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Читайте також: Біля залізничного вокзалу у Львові облаштують готель. Візуалізація

 

На 100 квартир передбачають 100 машиномісць у підземному паркінгу та ще додатково 10 відкритих місць у нетранзитній зоні. За словами Антона Коломєйцева, є гарантійний лист про те, що забудовник бере на себе зобов’язання інвестувати в розвиток інфраструктури парку.

Під час засідання представник заявника пан Володимир також зазначив, що земля була у приватній власності і її викупляли в окремих фізичних осіб. 

Додамо, що влітку минулого року містобудівний розрахунок з ескізом намірів забудови на вул. Пилипа Орлика обговорювали на архітектурно-містобудівній раді. Архітектор Юрій Столяров представляв два містобудівних розрахунки в цьому районі, йшлося про будівництва поруч одне від одного. Ділянки розташовані поза межами історичного ареалу, межують із Замарстинівським лісопарком. Ця частина зони Ж-1, за його словами, вже сформована 50/50 – окремими садибними будинками та котеджами. Планом зонування допускається будівництво до чотирьох поверхів. 

Читайте також: У Львові на вулиці Залізничній зведуть 12-поверхівку

За даними Youcontrol, ТОВ «Житло капітал» зареєстроване 2019 року у Львові на вулиці Лінкольна. Кінцевим бенефіціарним власником є Володимир Балух.

Нагадаємо, що біля залізничного вокзалу у Львові зведуть низку будівель змішаного використання з квартирами на верхніх поверхах. У наступній черзі заплановане будівництво готелю. Наявні на вул. Залізничній, 26 споруди мають знести.

Ольга Коваль

Візуалізація з виконкому ЛМР

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!