На ярмарку органічної продукції у Львові пригощатимуть соками з пророщеної пшениці

4861 0
На вихідних, 20-21 вересня, у Львові в Музеї Ідей на вулиці Валовій, 18а пройде дводенний «Ярмарок органічної та натуральної продукції». Там можна буде продегустувати та купити соки та хліб з пророщеної пшениці, сири, виготовлені за швейцарською технологією, органічну каву та багато іншого.
Фото: thegreenforks.com

Фото: thegreenforks.com

На ярмарку львів’яни зможуть купити органічну продукцію за цінами виробника, повідомила tvoemisto.tv президент Львівської міської громадської організації «Екотерра» Наталія Чоловська.

Зокрема, продаватимуть сертифіковані хліб, крупи, муку грубого помолу, овочі, ковбасні вироби, сири, виготовлені за швейцарською та французькою технологією, чай, каву, солодощі, ягоди.

Будуть також специфічні продукти, які не можна знайти у кожному магазині, наприклад, соки з пророщеної пшениці, хліб випечений з пророщеної пшениці, зазначила Наталія Чоловська. Продукцію можна буде дегустувати.

В ярмарку візьмуть участь виробники органічної та натуральної продукції з Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської, Вінницької, Житомирської, Одеської та Київської областей.

Також відвідувачам ярмарку пояснять, як відрізнити у магазинах натуральну та органічну продукцію.

«На палатці кожного з виробників буде висіти зелений листочок, якщо це сертифікована органічна продукція. У цілому Євросоюзі зелений листочок є свідченням того, що продукція пройшла сертифікацію. Не має значення, чи це наш сертифікат, чи Австрії, чи Німеччини. Будуть ще натуральні виробники. Вони не будуть мати значок листочка, оскільки натуральна продукція може бути вирощена як органічна, але вона не пройшла сертифікації», - пояснила Наталія Чоловська.

Ярмарок працюватиме два дні з 11:00 до 17:00.

Довідка: 

Органічна продукція - продукція сільського господарства та харчової промисловості, виготовлена відповідно до затверджених стандартів, які передбачають мінімізацію використання пестицидів, синтетичних мінеральних добрив, регуляторів зростання, штучних харчових добавок, а також забороняють використання ГМО.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!