На зброю і фінансову допомогу для України Канада виділить 1,5 мільярда доларів

904 0
Перші п'ятсот мільйонів доларів мають виділити цього та наступного року.
Володимир Зеленський і Джастін Трюдо

Володимир Зеленський і Джастін Трюдо

Уряд Канади вніс у парламент новий бюджет на 2022-23 роки, в яких передбачена фінансування купівлі зброї та нові кредити для України. Про це пише Європейська правда з посиланням на депутата канадського парламенту Івана Бейкера. 

«Кілька хвилин тому міністр фінансів Христя Фріланд подала федеральний бюджет Канади. Він включає додаткові 500 млн доларів 2022-23 роках для надання подальшої військової допомоги Україні та до 1 млрд доларів нових кредитних ресурсів для України. Канада буде поруч із українцями до їх перемоги», – пише він.

Христя Фріланд додає, що над цією підтримкою уряд Канади почав працювати ще до початку російського вторгнення. Коли вони почали працювати над цим бюджетом ця програма зростання завжди була в центрі наших турбот. А потім володимир путін вторгся в Україну. 

Нагадаємо, Канада вже передала Україні кілька пакетів із зброєю. До першого пакету увійшло 100 систем протитанкової зброї Carl Gustaf і 2000 ракет, а у наступний – біля 4500 ручних протитанкових гранатометів M72 та до 7500 ручних гранат. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!