Надбудову в пам’ятці архітектури на Січових Стрільців хочуть опустити до рівня даху

3809 0
Зараз працюють над візуалізацією.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

У пам’ятці архітектури на вул. Січових Стрільців, 2, де без погоджень проводять роботи з реконструкції, надбудову, яка виступає за межі даху, планують опустити. Так, її зможуть розмістити в рівень з наявним дахом. Про це у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

«Техніки підготували приміщення для устаткування на даху, і, не радячись з архітекторами, посунули технічне приміщення, його стало видно з обох боків. Архітектори запропонували рішення, яке дасть можливість весь верхній об’єм розмістити в межах наявного даху. Тобто та надбудова, яку видно згори, опуститься вниз», – сказав він.

Читайте також: Простір біля пам'ятника Міцкевичу у Львові можуть зробити пішохідним

За словами головного архітектора Львова, зараз готують візуалізацію. Антон Коломєйцев запевняє, що надбудова не є потрібною ані з погляду зайнятого простору, ані з погляду використання.

«Це банально під агрегат, який має 1,5 метри, зробили висоту 4-4,5 метрів. Крім того, там у вигляді даху сформована тераса, але смуга на рівні очей є глухою. Тобто з погляду функціонування вид прекрасний, там може бути якийсь конференц-зал, але, як на мене, потрібно зробити там скляне поруччя. Те, що місто найбільше турбує – сприйняття того об’єму, який потрібно понизити», – додав він.

Нагадаємо, що у вересні 2019 року депутати ЛМР землю на Січових Стрільців, 2 віддали ОСББ «Свободи 11», керівником якого раніше був львівський депутат і бізнесмен Григорій Козловський. Нині ж за адресою Січових Стрільців, 2 зареєстроване ТзОВ «Еліт Нерухомість». Серед засновників вказані Григорій Козловський, його батько Петро Козловський, а також Євген Лобов.

У липні 2020 управління охорони історичного середовища ЛМР дало припис фірмі ТзОВ «Еліт Нерухомість» про зупинення робіт у пам'ятці архітектури на вул. Січових Стрільців, 2. На той час робили вибірку ґрунту. Такий припис компанія оскаржила в судових інстанціях. Станом на зараз судовий збір перебуває в Вищому адміністративному суді, тобто рішення суду так і не визначили. А нещодавно управління охорони історичного середовища ЛМР скерувало черговий позов до суду про відновлення пам’ятки.

Для довідки

Будинок на вулиці Січових Стрільців, 2 – найстаріший на вулиці чотириповерховий наріжний житловий будинок. Його будували у 1846-1847 роках у стилі класицизму, як прибутковий дім графа Каєтана Карницького.

Софія Шавранська

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!