Нафтогаз знизить ціни на газ у грудні та запропонує кілька варіантів ціни з 1 січня

5892 0
Із 1 січня газ купуватимуть за фіксованою гарантованою ціною.
ілюстративне фото: 24 канал

ілюстративне фото: 24 канал

НАК «Нафтогаз» у грудні знизить ціну на газ для населення до 4,2 тис. грн за тисячу кубометрів, тобто на 13%, порівняно з ціною за листопад. Про це повідомляє пресслужба «Нафтогазу».

Читайте також: Як у Львові подати показники за воду, газ і світло, не виходячи з дому. Інструкція. Доповнено

Ціна за грудень виявилась нижчою, ніж ціна тим, хто скористався акцією «Газовий запас», тож ті споживачі газу, які планували в грудні використовувати частину газового запасу, можуть заплатити за послуги за нижчою ціною.

Натомість із 1 січня 2020 року Україна переходить на ринкове ціноутворення на газ для побутових споживачів. Гарантована оптова ціна зафіксована на рівні 5500 грн за тис. куб. м (без урахування ПДВ, транспортних витрат і націнки газзбутів). Ця пропозиція має захистити побутових споживачів від різкого подорожчання газу, яке може відбутися першому кварталі 2020 року.

Гарантована ціна на 12% нижче, ніж регульована ціна, по якій «Нафтогаз» продавав газ у  січні-квітні 2019 року. Тоді оптова ціна для споживачів становила 6 236 грн за тис. куб. м.

Кінцева роздрібна ціна для побутових споживачів в кожному регіоні залежить від витрат на транспортування газу, а також від націнки газзбутів. 

Гарантована ціна на газ буде діяти як для постачання газу побутовим споживачам, так і для виробників теплової енергії. Газ за гарантованою ціною всі домогосподарства отримуватимуть до кінця опалювального сезону автоматично. Для цього споживачам не потрібно підписувати жодних додаткових угод.

Читайте також: Оплата комунальних послуг онлайн: 5 інструментів для львів’ян

Будь-який споживач може відмовитися від запропонованої гарантованої квартальної ціни і обрати щомісячну ринкову ціну. У цьому випадку з 10 по 24 грудня їм необхідно звернутися до регіональних збутових компаній, зокрема до «Львівгаззбуту». Після 24 грудня споживачі, які оберуть щомісячну ціну, не зможуть скористатися гарантованої ціною. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!