Наново «вивчала» своїх дітей. Як почуваються Даринка та Катерина Терлецькі, які побороли Covid-19

2814 0
Із диханням у дружини львівського священника все нормально, проте інколи виникає задишка.
Фото: Скріншот з відео

Фото: Скріншот з відео

Дружина та маленька донечка львівського священника Петра Терлецького, які тривалий час перебували у лікарні, зараз почуваються добре. Хоча втома після перенесеного критичного стану, коли було вражено понад 90% легень, матір шести дітей Катерину так і не полишила. Про це йдеться на сторінці Львівської лікарні швидкої допомоги, де лікували жінку.

Зараз Даринці 9 місяців. Вона рухлива та усміхнена. Її мама Катерина також почувається добре, інколи носить доньку у слінгу.

Читайте також: «Маю велику надію». Отець Петро Терлецький – про стан дружини на ШВЛ і немовля з Сovid-19

Каже, що із диханням у неї все нормально, проте інколи виникає задишка, особливо коли піднімається по поверхах.

«У мене відчутніша втома. Якщо раніше я могла з чотири години проходити навіть зі слінгом, то зараз відчуваю, що треба присісти та відпочити. Також не можу зосередитися, інколи перепитую одне і те ж по кілька разів», – розповідає Катерина Терлецька.

З лікарні жінка повернулася 6 січня минулого року, якраз на Святвечір. Нову сторінку свого життя вона розпочала з того, що «вивчала» своїх дітей.

«Діти дуже змінилися. Моє основне бажання було дивитись на них, вникати в те, що вони роблять. Просто спостерігала за їхніми буденними забавками, дивилась, що вони роблять, чим займаються. Разом з ними бавилася», – каже жінка.

Катерина Терлецька пригадує, як минулий Святвечір був для їхньої сім’ї нетрадиційним. Тоді вони поїхали в Неонатальний центр, що у Львівській обласній лікарні до донечки, яку там лікували.

«Було важко підніматися по сходах, ноги не слухалися, але до неї я йшла. Даринка була дуже крихітною – половинка з того, що є зараз. Їла через зонд. З нею ми «познайомилися» в лікарні. Було невимовне бажання потримати її на руках. Інколи вдавалося це робити, але переважно вона лежала в боксі для немовлят», – веде далі вона.

Після того, як маленьку Даринку виписали з лікарні, мама з донькою приклали всіх зусиль, аби повернулося грудне вигодовування.

Читайте також: «Я витримаю все». Дружина львівського священника вийшла із критичного стану

«Тривалий час ми з нею взагалі не розлучалися. Вона усюди була зі мною у слінгу, навіть на кухні. У 3,5 місяці Даринка була вже повністю на грудному вигодовуванні», – каже Катерина Терлецька.

Жінці боляче пригадувати моменти, коли була в лікарні, каже, що найбльше запам’яталося те, як сусіди по палаті покидають цей світ. Моментами було дуже боляче. Але не так фізично, як емоційно.

Хоч Катерина Терлецька перехворіла, проте вона вже двічі вакцинувалася Covishield/AstraZeneca.

«Вважаю, що коли є хоч мінімальна можливість забезпечити себе від ускладнень, то це варто зробити», – додала вона.

Нагадаємо, 37-річна дружина львівського священника з УКУ Петра Терлецького Катерина на коронавірус захворіла ще 14 листопада. Тиждень вона лікувалася вдома, а коли стан погіршився – її госпіталізували. З 20 листопада жінка лежала у львівському міському пологовому будинку №1, що на вул. Мечникова, тоді її перевели у лікарню швидкої допомоги. 

У Катерини, яка була на сьомому місяці вагітності, через Covid-19 було ураження легень на понад 90%. Через критичний стан жінці провели кесаревий розтин. Донька Даринка народилася з вагою 1 230 грам. Її відразу реанімобілем перевели в реанімацію львівської обласної лікарні. Медики почали боротися за життя матері та немовляти. Вийшовши із критичного стану, Катерина передала чоловікові записку «Я вас люблю і витримаю все».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!