Наприкінці січня у Львові почнуть ремонтувати Хуторівку та будувати кільце на Шевченка

5222 0
Роботи на обох вулицях мають завершити цього ж року.
Фото: google maps

Фото: google maps

Наприкінці січня у Львові розпочнуть реконструкцію вулиці Хуторівки та будівництво кільця на Шевченка. Про це під час брифінгу повідомила заступниця міського голови з питань ЖКГ Ірина Маруняк.

Читайте також: У Львові погодили будівництво нової вулиці на Левандівці. Схема

За її словами, 27 січня на ремонт закриють Хуторівку, а з 30 січня розпочнуть будувати квазі-кільце на Шевченка в районі вулиць Залізничної та Левандівської. Саму ж Шевченка ремонтуватимуть у три етапи. Наступним, після кільця, стане відтинок від церкви святої Анни і до вул. Ярослава Мудрого та від Ярослава Мудрого до Залізничної.

Додамо, що обидві вулиці ремонтуватиме компанія ТзОВ «Онур конструкціон інтернешнл»: Хуторівку за 125,5 млн грн, а Шевченка – за 89,6 млн грн.

Після реконструкції у районі вулиці Шевченка, Левандівської та Залізничної з’явиться кільце з новим проїздом на три смуги. Для цього підрядник має прокласти новий проїзд на місці закинутих будівель між Залізничною та Левандівською. Збудувати кільце мають менше ніж за рік. Квазі-кільце має зменшити навантаження на вулицю та дати можливість додаткового виїзду на Городоцьку для мешканців Рясного та Левандівки. 

Читайте також: Чому паркування у містах не можу бути безкоштовним (І у Львові теж)

Схема ж Хуторівки після реконструкції не зміниться. У обидві сторони буде по дві смуги та велодоріжки. Також на вулиці прокладуть тролейбусну лінію, замінять контактні мережі та комунікації, а також встановлять світлофорні об’єкти на поблизу будинку №8 та між вулицями Хоткевича та Чукаріна, а також реконструюють світлофори на Хуторівці, 4б.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!