Нардепи просять уряд відкрити дитсадки ще навесні

2790 0
Із 12 травня в Україні вводять поступове послаблення карантину, втім дитсадки хочуть відкрити лише восени.
Фото: Профспілка працівників освіти і науки України

Фото: Профспілка працівників освіти і науки України

Нардеп від «Слуги Народу» Володимир Воронов звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля із пропозицією почати поступове відкриття дитсадків вже навесні. Про це повідомила його колега по партії Євгенія Кравчук.

Читайте також: Скани документів та без випускного. Як школярі Львова завершать навчальний рік

Зазначається, що дитсадки пропонують відкрити з дотриманням санітарно-гігієнічних норм. Першим етапом можуть стати «чергові групи» на обмежений час із обмеженою кількістю дітей. Якщо епідеміологічна ситуація не погіршиться, поступово можна буде знімати обмеження – і так до відновлення повноцінної роботи садочків. 

Із 12 травня в Україні вводять поступове послаблення карантину, тож батьки дітей, які змушені були не працювати або працювати з дому під час карантину, зможуть повернутися до роботи.

«Роздратовані батьки змушені працювати з дітьми "на голові". Незабаром відкриються офіси, а на дитсадки доведеться чекати до 1 вересня. Настрої українських батьків важко описати словами, які можна говорити при дітях – офіційною мовою це називається "зростання соціальної напруги". До того ж приватні дошкільні заклади до 1 вересня можуть і не «дожити», адже вони позбавлені прибутків на півроку», – каже Євгенія Кравчук.

Читайте також: Книги теж проходитимуть обсервацію. Як у Львові працюватимуть бібліотеки

Нагадаємо, що львівські школи і дитсадки зачинені на карантин із 12 березня. У міськраді Львова обіцяють, що всі дитсадки Львова працюватимуть упродовж літа. Водночас, як заявив головний санлікар України Віктор Ляшко, виші, школи і садочки до 1 вересня точно не відкриватимуть.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!