У Львові відкрили друге модульне містечко для переселенців. Фото, відео

6072 0
У цьому містечку знайти прихисток зможуть 320 людей.
Фото: Твоє Місто/Дар

Фото: Твоє Місто/Дар'я Кучер

Сьогодні, 6 травня, у Львові на вулиці Івана Пулюя відкрили друге модульне містечко для переселенців. За допомогою польського уряду людям, які втекли від війни, змогли створити комфортні умови для проживання. Tvoemisto.tv дізналося, як виглядає містечко і які умови там пропонують. 

Знайти прихисток у модульному містечку на вулиці Пулюя зможуть 320 людей.

«Два тижні тому відкривали містечко у Стрийському парку, а сьогодні це є друга локація на Пулюя. Наступного тижня плануємо відкрити ще одну локацію на Сихові. Загалом 1000 громадян нашої держави будуть мати сприятливі умови для проживання», – сказав міський голова Львова Андрій Садовий. 

Читайте також: На Сихові відкриють модульне містечко для переселенців

За його словами, модульні містечка достатньо комфортні для проживання влітку, а також частини осені. Наразі відомо, що у модульному містечку люди будуть проживати мінімум до вересня, проте якщо будиночки допрацювати, вони можуть бути придатними і до зими. 

«Від першого дня сформована черга на поселення охочих людей, які виявили бажання тут жити. На вулиці Пулюя на двох локаціях є 80 будиночків, де вже заселено 180 осіб. Наразі йде процес поселення людей», – розповів працівник управління соцзахисту Шевченківського району Іван Сподар. 

За його словами, на двох блоках є 18 чоловічих та жіночих душових і туалетів. Загалом, на все містечко є один кухонний блок та пральня. Харчуватися люди будуть завдяки Міжнародній організації «World Central Kitchen».

Одна з мешканок модульного містечка у коментарі Tvoemisto.tv каже, що у Львові вони від 10 квітня. До модульного містечка вони з дітьми жили в гімназії.

Читайте також: У львівському парку відкрили контейнерне містечко для переселенців

«Родом я з Донецької області. До Львова приїхали 10 квітня з двома дітьми. Перед цим жили в гімназії на вулиці Степана Бандери, а вчора заїхали сюди у модульне містечко. Чотири людини живуть у кімнаті, в якій є шафи, меблі, тощо. На вечерю вчора був булгур з квасолею та морквою, а на сніданок сьогодні була гречка з тушонкою», – розповіла мешканка модульного містечка.

Зазначимо, що наразі у Львові працюють над запуском програми будівництва та купівлі житла для переселенців. За словами міського голови, з 200 тисяч переселенців, які сьогодні у Львові, орієнтовно 50 тисяч залишаться на проживання у місті.

Нагадаємо, що вже майже місяць в Стрийському парку у Львові мешкають переселенці, яким вдалося втекти з-під обстрілів із Маріуполя, Харкова, Краматорська, Київщини. Тvoemisto.tv розпитало їх про умови проживання в модульних будинках, їхнє ставлення до львів'ян та про те, яким вони бачать своє майбутнє. Детальніше читайте у матеріалі.

Антоніна Костик

Фото і відео Дар'ї Кучер

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!