«Наші українські друзі, у цю важку хвилину ми є поруч». Світ висловлює підтримку Україні

2137 0
У деяких містах Польщі та Італії й Австрії люди висловлюють підтримку українцям, також її демонструють посадовці європейських держав.
Фото: Michele Simeoni

Фото: Michele Simeoni

Вчора, 19 лютого, пройшла акція солідарності з Україною, вона відбувалась у 29 містах Європи. Нещодавно керівництво італійського міста Ракальмуто опублікували звернення, у якому кажуть, що у час загрози думками вони зі своїми українськими друзями.

«Наші українські друзі, у цю важку хвилину ми є поруч з вами, хочемо щоб теперішні події залишилися страшним сном, після якого буде ранок миру, братерства, процвітання і щастя», – йдеться у повідомленні.

Італійці пригадують, як у 2019 році місто приймало балетну групу з Львівського оперного театру, тоді діти з української групи жили у сицилійських родинах.

«Нас гнітить тяжке передчуття, яке сподіваємось не справдиться в Україні. Нам сумно розуміти, що ці дитячі погляди, щасливі усмішки, можуть бути перекреснені конфліктом», – додають італійці. 

Учора акції на підтримку українців та проти Російської агресії пройшли також в Парижі, Мюнхені, Відні, інших європейських містах. Про це пише нардепка Ірина Геращенко.

Фото з вулиць Парижа, 19 лютого 2022 року 

Фото з Відня, 19 лютого 2022 року 

Цього тижня підтримку Україні висловили і у Варшаві.

У польському місті Ольштинек у четвер, 17 лютого відбувся мітинг на підтримку України. На захід прийшло з десяток людей і поляків, і українців, вони тримали прапори України. Активісти зазначали, що так показують Путіну, що не бояться його. Також свою підтримку показали посадовці з польського міста Кельце.

На підтримку вийшли також у австрійському Ґраці, зокрема Україну підтримали генеральний консул України у Ґраці Фрідріх Мьостл, викладачі ґрацького університету Гайнріх Пфандль та Даніель Бьозе та предствник партії NEOS Лукас Лерхнер, які говорили відкрито і про ціну російського газу і про санкції і про імперіалістичні плани Путіна, пише Галина Іськів у Фейсбук.

Зазначимо. що сьогодні, 20 лютого, ведуча грузинського телеканалу «Mtavari Arkhi» на підтримку України заговорила українською. 

«У цей тривожний час хочемо висловити свою підтримку українському народові. Пам'ятаймо, що у нас є спільний ворог і це – Росія, тому ми як ніколи разом, і тільки разом», – сказала вона. 

У понеділок, 14 лютого, до Києва, приїздив міський голова чеської столиці Зденек Гржиб. Його візит був задля того, щоб показати підтримку Праги українцям і нашій столиці, інформує офіційний портал Києва. 

Міський голова Праги зазначив, що міста-члени «Пакту вільних міст» поділяють із Києвом однакові цінності. До того ж, за його словами, ці міста «є домівкою для багатьох українських земляків – лише у Празі, за даними чеського міністерства внутрішніх справ, їх живе близько 70 тисяч.

А минулими вихідними у кількох містах Каліфорнії відбулися демонстрації на підтримку України, на які вийшли сотні «Голос Америки».

Нагадаємо, японський жіночий гурт The Yokohama Sisters підтримав українців у непростий час, чудовим виконанням гімну України. Відео з їхнього каналу на YouТube переглянули десятки тисяч людей.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!