Чергова ракетна атака по Україні та про що просять діти Святого Миколая. Підсумки доби

1421 0
Нині 17 грудня та 297 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Дмитро Муравський, Facebook

Фото: Дмитро Муравський, Facebook

Ракетна атака на УкраїнуНа Львівщині сигнал небезпеки пролунав о 08:33, відбій – о 12:17.

Зокрема, у Києві та області під час масштабної повітряної тривоги пролунало кілька вибухів. Міський голова Віталій Кличко підтвердив вибухи у трьох районах столиці. У Броварській громаді Київської області уламки російської ракети впали на приватні житлові будинки, на щастя люди не постраждали.

У Полтавській області спрацювали сили ППО, повідомив голова ОВА Дмитро Лунін. Полтава залишилася без електроенергії, написав міський голова Олександр Мамай.

На Харківщині окупанти завдали щонайменше три удари по критичній інфраструктурі області, розповів очільник ОВА Олег Синєгубов.  

У Запорізькій, Хмельницькій та Житомирський областях також було чутно вибухи. Стало відомо про влучання російських ракет у житловий будинок в Кривому Розі.

Через ракетний обстріл у Києві ввели екстрені відключення електропостачання і тимчасово призупинили рух метро, водопостачання у столиці – працює з перебоями.

Аварійні відключення світла застосували також і на Львівщині. (Дізнатися, до якої групи належить ваш будинок, можна на сайті «Львівобленерго» у розділі «Чому немає світла». )

Загалом з районів Каспійського та Чорного морів противник випустив по об’єктам критичної інфраструктури України 76 ракет, з них 72 крилатих (Х-101, «Калібр», Х-22) та 4 керованих авіаційних ракети (Х-59/Х-31П). За словами головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, українськими ППО знищені 60 ворожих ракет.

За даними Київської міської військової адміністрації поблизу Києва було зафіксовано понад 40 ракет, 37 з яких вдалося збити.

Уражено об’єкти енергетичної інфраструктури та житлові будинки в Житомирській, Київській, Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Ситуація на фронті: США розглядають можливість розширення підтримки України на тлі занепокоєння українських військових тим, що росія може спробувати знову захопити Київ у січні, про це пише Politico з посиланням на шістьох знайомих з цим питанням співбесідників.

За їх словами, крім відправки Україні системи протиракетної оборони Patriot, адміністрація розглядає, зокрема, комплекти боєприпасів для прямого наведення, які перетворюють некеровані авіаційні боєприпаси в «розумні» бомби, а також наземні бомби малого діаметру, які значно збільшать дальність удару.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на понад двадцять населених пунктів. Зокрема, це – Площанка, Червонопопівка, Білогорівка Луганської області та Бахмут, Опитне, Зеленопілля, Андріївка, Мар’їнка, Побєда і Новомихайлівка – Донецької.

Підрозділи українських ракетних військ і артилерії уразили 5 зосереджень особового складу, один пункт управління та склад боєприпасів рф.

Противник відводить частину своїх військ з Каховки та Нової Каховки Херсонщини в район Нижні Сірогози. Серед місцевих жителів росіяни поширюють інформацію, що Каховка буде ними залишена до кінця року, тому пропонують переїзд до окупованого Криму.

На цю ж тему: Захисникам з Львівщини передали Вифлеємський вогонь миру. Його в Україну напередодні традиційно доставили пластуни.

Акцент дня: «Святий Миколаю, принеси подарунки нашим захисникам. Нічого іншого не хочу». Цього року листи до Святого Миколая від дітей у потребі дуже відрізняються від тих, що були зазвичай. У своїх святкових посланнях вони просять про найнеобхідніше – гаджет для дистанційного навчання, солодощі, фрукти, теплий одяг, іграшки і книги. Але є в них одне спільне бажання – щоби в Україні настав мир і батьки повернулися з війни.

А також: Крафтовий сирник добра. Вісім найкращих рецептів. Tvoemisto.tv занотувало рецепти сирників від знаних майстів. Тут рецепт львівського сирника, тернопільського сирника, авторського сирника «З любовʼю» та інші.

Ключові події:

1. «Укренерго» оголосило надзвичайну ситуацію. Що це означає. Цей режим визначає розрахунки між покупцем та продавцем на випадок, якщо немає можливості передати законтрактований об’єм електроенергії або коли його неможливо виробити. Та це не означає обмеження електропостачання населенню.

Учора увечері «Укренерго» заявило про припинення дії надзвичайної ситуації в об’єднаній енергосистемі (ОЕС) України.

2. Євросоюз погодив дев’ятий пакет санкцій проти росії. Йдеться про обмеження проти трьох банків та обмеження щодо товарів подвійного призначення, зокрема безпілотників. Росії хочуть заборонити прямий експорт двигунів для БпЛА та експорт до будь-яких третіх країн, таких як Іран, які могли б постачати безпілотники до росії;

3. Українців закликають підписати петицію про вигнання росії з ООН. Відповідна петиція вже набрала понад 211 тис. голосів з 300 тис. необхідних. Підтримати її можна за посиланням на сайті change.org.

4. На Львівському ринку виявили склад із запчастинами до МіГів на сотні мільйонів грн. Знайдені та вилучені деталі передадуть для потреб Збройних сил України;

5. У Львові все-таки вирішили встановити новорічну ялинку. Світитиме вона п’ять годин на день: з 17:00 до 22:00;

Читайте також: У парку Горіховий гай висадили дві тисячі тюльпанів та почали чистити озеро. Воду в ньому не спускали, лише поглибили частину з очеретом та зробили пологішими береги.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!