Наслідки пандемії коронавірусу для системи охорони здоров'я в Україні будуть жахливі, – МОЗ

1335 0
Через неконтрольоване споживання антибіотиків бактерії можуть стати стійкими до деяких препаратів.
Photo by Anastasiia Chepinska on Unsplash

Photo by Anastasiia Chepinska on Unsplash

Головний державний санітарний лікар та заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко вважає, що віддалені наслідки пандемії коронавірусу для системи охорони здоров'я в Україні будуть жахливі. Про це він повідомив в ефірі телеканалу «Україна 24».

За його словами, через неконтрольоване споживання антибіотиків бактерії можуть стати стійкими до деяких препаратів, а через перезавантаження лікарень пацієнтами з коронавірусом іншим хворобам приділяють менше уваги.

«Антибіотикорезитентність – наслідок неконтрольованого споживання антибіотиків зараз. Онкологія, серцево-судинні – втрата сьогоднішньої діагностики через перенавантаження системи охорони здоров’я», – каже він.

Читайте такожДе у Львові найдешевше можна здати ПЛР-тест. Порівняння цін та термінів

Тому, – продовжує він, – кожен раз, коли люди будуть знімати маску в громадських будівлях, кожен раз, коли критикуватимуть карантин вихідного дня або інші обмежувальні заходи, будуть згадувати свої слова потім, через рік-два.

«Давайте сьогодні гуртуватись і шукати вихід із ситуації. Всі відкриті до діалогу. Гуртуємось – робимо. Підтримка треба сьогодні всім лікарям – вони на передовій. Підтримка потрібна урядовцям. Виключно в єднанні – сила», – додав санітарний лікар.

Нагадаємо, що 11 листопада в Україні ввели карантин вихідного дня. Однак, на думку експертів, він не дасть такого ефекту, який би дозволив уникнути локдауну. Зокрема, доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології НМАПО ім. П. Шупика Федір Лапій прогнозує зростання кількості випадків коронавірусу і введення жорсткого карантину неминуче.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!