Яким буде нове міні-кільце на Івана Франка – Панаса Мирного у Львові

4915 0
Замість існуючого кільця у цьому районі його перенесуть на перехрестя Франка – Панаса Мирного – Козельницька.
ФОТО: GOOGLE MAPS

ФОТО: GOOGLE MAPS

«Інститут просторового розвитку» до кінця року спроєктує облаштування кільцевого руху на перехресті Франка – Панаса Мирного – Козельницька. Це буде міні-кільце з однією смугою руху. Про це Тvoemisto.tv повідомив директор інституту Олег Шмід.

Читайте також: У Львові відремонтують вулицю Козельницьку та побудують турбо-кільце

«Ми робимо проєкт міні-кільця з однією смугою руху. До кінця року завершимо. Воно буде подібне, як на Новому Львові чи Джорджа Вашингтона», – сказав Олег Шмід.

Він говорить, що у процесі реконструкції ліквідують наявне кільце, що є біля Стрийського парку, адже воно не дає розгалуження на вулиці.

«Там проїзд до вулиці Стрийської закритий, бо там збудований кемпус. Ми ліквідуємо це кільце і вулиця Івана Франка буде прямішою і виходитиме на перехрестя. Ми визначили, щоб потоки з трьох вулиць були рівноцінні, доцільно побудувати кільце, тому ми вирішили зробити у рамках проєкту вулиці випрямлення та кільце для покращення безпеки руху на перехресті», – сказав Олег Шмід.

Читайте також: У Львові вшосте оголосять тендер на будівництво пішохідного моста на Головатого – Сулими

В інституті прогнозують, що по вулиці Івана Франка зросте значно рух, у зв’язку з будівництвом ІТ-парку, і з центру по вулиці Івана Франка зросте кількість автомобілів. Відповідно, ця вулиця більше не буде другорядною.

Будівельні роботи уже почнуть наступного року, разом з вулицею Івана Франка і впорядкуванням території між Стрийським парком і УКУ та ліквідацією кільця, яке є зараз.

Христина Гоголь


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!