Наступного року випускники шкіл складатимуть ДПА у формі ЗНО з 4 предметів

36850 0
11-тикласники повинні скласти ДПА у формі ЗНО з української мови, математики, історії України або іноземної мови та ще з одного предмету на вибір.
Фото: Сегодня

Фото: Сегодня

У 2022 році випускники шкіл мають пройти обов’язкову державну підсумкову атестацію (ДПА) із 4 предметів. Вони будуть складати її у формі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), повідомляє НУШ.

Читайте також: «Дистанційка навпаки допомагала», – Матвій Притула, який отримав найвищий бал на ЗНО

Зокрема, учні 11 класу повинні скласти ДПА у формі ЗНО з української мови, математики, історії України або іноземної мови та ще з одного предмету на вибір.

За словами директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерія Бойка, уже є наказ про ЗНО-2022.

«Усі наші планові показники ми закладатимемо виходячи з того, що ЗНО відбувається відповідно до нормативно-правових актів. Це буде обов’язкова ДПА у формі ЗНО з чотирьох предметів: українська мова, математика, історія України або іноземна мова, а також четвертий предмет на вибір», – каже Валерій Бойко.

За його словами, максимально учасники зможуть пройти п’ять тестувань ЗНО.

У цьому наказі також йдеться про те, що учасники ЗНО можуть скласти за рахунок державного бюджету не більше, ніж 5 тестів із навчальних предметів. А проходження тестів з додаткових предметів оплатити власним коштом.

Нагадаємо, через пандемію коронавірусу в Україні уже другий рік поспіль не проводять державну підсумкову атестацію (ДПА) для учнів 4-х та 9-х класів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!