Наступного тижня у Львові почнуть ІІІ етап реконструкції вулиці Шевченка. Як курсуватиме транспорт

1972 0
Ділянка вулиці буде перекрита для руху транспорту, тому міські автобусні маршрути № 17 і № 61 курсуватимуть за зміненим маршрутом.
фото: умовне

фото: умовне

Із 1 червня розпочнеться третій етап реконструкції вул. Шевченка у Львові. Роботи триватимуть на відрізку від вул. Ярослава Мудрого до вул. Залізничної. Ділянка вулиці буде перекрита для руху транспорту, тому міські автобусні маршрути №17 і №61 курсуватимуть за зміненим маршрутом.

«Усю ділянку ремонтуватимуть приблизно рік. Однак плануємо, що до кінця літа відновлять проїзд від вул. Залізничної до вул. Єрошенка. Тоді буде можливість об’їзду через вул. Єрошенка по вул. Золотій на вул. Липинського або на вул. Клепарівську», – цитує заступника директора департаменту житлового господарства та інфраструктури пресслужба ЛМР.

Читайте також: Ще не вмер Бандера. Якою львів'яни запам'ятають цю вулицю до ремонту

Проєкт реконструкції вулиці передбачає заміну дорожнього одягу, трамвайних колій і тротуарів, реконструкцію всіх інженерних мереж, відведення дощової каналізації, влаштування велосипедних доріжок і зелених зон, облаштування місць для паркування.

Також Андрій Білий додав, що зараз розробляють проєкт IV етапу ремонту вул. Шевченка – від вул. Левандівської до вул. Татарбунарської, та проєкт реконструкції вул. Залізничної – від вул. Шевченка до вул. Городоцької. Розробку цих проєктів завершать наступного року.

За інформацією управління транспорту ЛМР, через зміну організації дорожнього руху міські автобусні маршрути №17 та №61 тимчасово курсуватимуть за новою схемою руху.

Міський автобусний маршрут №17, який курсує із вул. Рудненської до вул. Миколайчука, об’їжджатиме наступними вулицями:

у напрямку руху з мікрорайону Левандівка: вул. Левандівська – нова розв’язка (квазікільце) – вул. Залізнична – вул. Ясна - вул. Комарова – вул. Сорохтея – вул. Бортнянського – вул. Юнаківа – вул. Шевченка – далі за маршрутом;

у зворотному напрямку: вул. Шевченка – вул. Юнаківа – вул. Бортнянського – вул. Сорохтея – вул. Комарова – вул. Ясна – вул. Залізнична – нова розв’язка (квазікільце) – вул. Шевченка – вул. Левандівська – далі за маршрутом.

Читайте також: Автостанцію від Янівського кладовища перенесуть на новозбудоване квазікільце

Міський автобусний маршрут №61, який курсує із с. Підрясне до с. Підбірці, виконуватиме об’їзд наступними вулицями:

у напрямку руху з мікрорайону Рясне: вул. Шевченка – вул. Ковча – вул. Винниця – вул. Тунельна – вул. Варшавська – пр. В. Чорновола – пл. Різні – далі за маршрутом;

у зворотному напрямку: пл. Різні – пр. В. Чорновола – вул. Варшавська – вул. Тунельна – вул. Винниця - вул. Ковча – вул. Шевченка – далі за маршрутом.

Нагадаємо, у Львові завершили ремонт вул. Шевченка на ділянці від вул. Хорватська до вул. Ярослава Мудрого за 58,8 млн грн. Першу частину реконструкції вулиці Шевченка, квазі-кільце на Залізничній та Левандівській, відкрили 13 серпня. Залишається найскладніша ділянка – від вул. Ярослава Мудрого до вул. Залізничної. У лютому цього року оголосили тендер на проведення робіт. Попередня вартість робіт становила 194,7 млн грн. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!