Якою є психологія росіян та що робиться з українцями. Акценти Твого міста

1447 0
У новому випуску «Акцентів Твого міста» сьогодні о 20.00 поговоримо з доценткою кафедри психології та психотерапії УКУ Наталією Пилат.

Інформація, яку нині споживає суспільство, іноді є значно вагомішою складовою частиною нинішньої війни, аніж фізична. Таку думку у спецпроєкті «Акценти Твого міста» висловив психотерапевт, завідувач кафедри психіатрії та психотерапії Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького Олександр Фільц.

«Ми відчуваємо, що ця інформаційна складова дуже вагома. Хтось дивиться і відбирає ту інформацію, яка йому подобається або ж яка суб’єктивно заспокоює. Одразу відкладаємо собі: те, що мені подобається, є суб’єктивним підходом. А подобається тому, що людина вживає певну лексику, набір термінів, які їй підходять. Відносимо це вбік, бо це мало що може дати», - зазначав він.

Читайте також: «За бажання можна взяти будь-кого». Сергій Притула – про арешти волонтерів

Аби розібратися у психології ворога і війни, а також проаналізувати, як українці реагують на потенційну загрозу ядерного удару з боку росії та часткову мобілізацію, яку нещодавно оголосив диктатор путін, у новому випуску «Акцентів Твого міста» поговоримо з доценткою кафедри психології та психотерапії УКУ Наталією Пилат.

«Акценти Твого Міста» виходять щочетверга, о 20.00. Програму можна переглядати на сторінці медіа-хабу у Facebook та на каналі у YouTube. До розмови запрошуємо і нашу аудиторію. Долучитись можна, залишивши коментар чи приватне повідомлення у Facebook або в коментарях на YouTube-каналі. 

У попередніх програмах:

  • із владикою Венедиктом говорили про те, чому Бог допустив вбивства українців, про те, чи можна вмирати за наші цінності та чи росіяни взагалі є християнами
  • із психотерапевтом Олександром Фільцом говорили те,  якою ж є ідентичність росіян, чи шукають українці свою ідентичність та де проходить лінія між українцями та росіянами
  • була розмова з істориком та перекладачем Андрієм Павлишином про те, що Україна пробуджується як нова європейська держава. 
  • у розмові з владикою Борисом Ґудзяком говорили про те, чому росія розпочала війну проти України, чи зможе весь світ засудити привид комунізму і як українцям витримати важкий шлях попри виснаження. 
  • про те, як війна змінила українців і чи змінилися наші цінності за чотири місяці повномасштабного вторгнення, розмовляли з директором соціологічної групи «Рейтинг» Олексієм Антиповичем
  • чи стане війна поштовхом для модернізації України і як повернути додому українців, які через війну виїхали за кордон – у розмові з українським менеджером-економістом, засновником Києво-Могилянської бізнес-школи, ексміністром економічного розвитку і торгівлі України Павлом Шереметою.
  • якою є культурна політика України під час війни – у розмові з Іриною Подоляк – заступницею міністра культури (2019-2020 рр.), народною депутаткою ВРУ (2014-2019 рр.) та Оксаною Форостиною – українською письменницею, перекладачкою, видавчинею.
  • про сучасні тенденції у книговиданні та чи вплине новий законопроєкт про заборону російської книги – у розмові з видавчинею та поетесою Мар’яною Савкою.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!