«НАТО дало зелене світло для бомбардувань з боку РФ, відмовившись закрити небо» – Зеленський

4163 0
Президент розкритикував НАТО за відмову ухвалити рішення про створення безпольотної зони.
Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Відмовившись закрити небо над Україною, керівництво НАТО дало «зелене світло» подальшим бомбардуванням військами Російської Федерації території Української держави. Про це у відеозверненні сказав Президент України Володимир Зеленський.

Читайте також: «Скільки ще треба відірваних рук, ніг і голів». Зеленський про закриття неба над Україною

Президент розкритикував НАТО за відмову ухвалити рішення про створення безпольотної зони над Україною для захисту від російських авіаударів.

«Сьогодні відбувся саміт НАТО, слабкий саміт. Саміт, на якому не всі вважають боротьбу за свободу для Європи метою номер один… Дев'ять днів ми бачимо жорстку війну: руйнують наші міста, обстрілюють наших дітей, наших людей, житлові квартали, церкви, школи. І хочуть це продовжувати. Знаючи, що нові удари і жертви неминучі, НАТО свідомо ухвалило рішення не закривати небо над Україною», – каже Володимир Зеленський.

У зверненні Володимир Зеленський наголосив, що керівництво Альянсу дало «зелене світло» для подальшого бомбардування.

«Сьогодні керівництво Альянсу дало «зелене світло» для подальшого бомбардування українських міст та сіл, відмовившись зробити безпольотну зону. Ви могли закрити небо, але… Я не знаю, кого ви можете захистити, чи здатні захистити ви свої країни. Від нас ви не зможете відкупитися літрами палива за літри нашої крові, пролитої за нашу спільну Європу, за нашу спільну свободу, за наше спільне майбутнє», – заявив він.

Читайте також: НАТО не погоджується закривати небо над Україною

За його словами, країни НАТО самі створили наратив, що начебто закриття спровокує пряму агресію Росії проти НАТО. Але це – самогіпноз тих, хто слабкий, невпевнений внутрішньо, хоча може володіти зброєю у рази сильнішою, ніж є у нас.

«Ви повинні були думати про людяність. А про що ви думали? Усі люди, які загинуть відсьогодні, загинуть також і через вас. Через вашу слабкість, через вашу роз’єднаність», – додав президент.

Президент Володимир Зеленський подякував українцям, які опинилися в окупації, проте не зрадили інтереси держави, а показали ворогу, що таке гордість та самоповага.

Нагадаємо, що 4 березня на екстреній зустрічі НАТО у Брюсселі порушували питання про створення над Україною безпольотної зони, проте серед союзників не було згоди на цей крок. Також вчора президент Володимир Зеленський вчора знову закликав Захід закрити небо над Україною. Під час пресконференції у Києві він емоційно висловився щодо небажання західних країн допомогти Україні захиститися від повітряних бомбардувань російського агресора.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!