НАТО відмовив Росії у виконанні вимоги не приймати Україну

2425 0
Вони заявили, що кожна країна має право обирати свій шлях.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

НАТО у своїй письмовій відповіді Росії на її безпекові ультиматуми відмовився зобов’язатися не приймати Україну в Альянс, як цього хотів Кремль, передає «Європейська правда». 

«Ми дали чітко зрозуміти, що не підемо на компроміс щодо деяких ключових принципів. І один з них, це, звичайно, те, що кожна країна має право обирати свій власний шлях», – заявив генсек альянсу Єнс Столтенберг. 

Читайте також: У держдепі США заявили про ознаки вторгнення РФ в Україну в середині лютого 

Це стосується не лише країн, які вирішують подати заяву на членство, а й тих держав, що вирішують не подавати, як, наприклад, Фінляндія і Швеція. 

Додамо, що сьогодні, 26 січня, НАТО паралельно з США передав російській стороні свої письмові позиції щодо безпеки у відповідь на вимогу Кремля. У документі викладені три сфери, де НАТО бачить простір для прогресу у відносинах з РФ.

Зокрема, перше сфера стосується відносин НАТО-Росія. Друга сфера стосується європейської безпеки, яка включає і ситуацію довкола та в Україні. Третя сфера стосується зменшення ризиків, прозорості та контролю за озброєнням.

Читайте також: Молитва ламає залізо! Владика Володимир Груца про загрозу російської агресії

У держдепі США сьогодні заявили про ознаки вторгнення РФ в Україну в середині лютого. Вони також зазначили, що Олімпіада в Пекіні може вплинути на плани Путіна, оскільки президент Китаю Сі Цзіньпін «не буде в захваті, якщо якщо президент Путін використає цей момент для захоплення України». 

Зазначимо, що Північноатлантичний альянс приводить сили у готовність та відправляє на східний фланг НАТО додаткові сили, зокрема кораблі й винищувачі, задля посилення стримування й захисту союзників через дії Росії довкола України.  Про готовність долучитися до розв’язання ситуації сьогодні, 26 січня, заявили також в італійському уряді.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!