Нацбанк оштрафував львівський банк на 400 тисяч гривень

2750 0
Також банку надіслане письмове застереження за одразу кількома порушеннями.
Фото: Економічна правда

Фото: Економічна правда

Національний банк за результатами перевірок у лютому оштрафував АТ АКБ «Львів» на 400 тисяч гривень. Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Зазначається, що банк отримав фінансове стягнення за нездійснення належного аналізу фінансових операцій з урахуванням ризик-орієнтованого підходу.

Також АТ АКБ «Львів» буде надіслане письмове застереження за одразу кількома порушеннями. Зокрема, за неналежне виконання обов’язку розробляти, впроваджувати та постійно з урахуванням законодавства оновлювати внутрішні документи з питань фінансового моніторингу; неналежне виконання обов’язку здійснювати вивчення клієнта; невиявлення факту належності клієнта або особи, що діє від його імені, до національних публічних діячів, їх близьких осіб або пов’язаних з ними осіб; неналежне виконання обов’язку здійснювати переоцінку ризиків клієнтів та незабезпечення виявлення фінансових операцій, що підлягають фінансовому моніторингу.

Читайте також: Нацбанк дозволив розголошувати банківську таємницю без рішення суду

Окрім банку «Львів» у лютому оштрафовані також АТ «Перший інвестиційний банк» на 200 тис. грн за нездійснення банком належного аналізу фінансових операцій з урахуванням ризик-орієнтованого підходу та АТ «А-Банк» на 400 тис. грн за порушення вимог законодавства у сфері фінансового моніторингу щодо виконання запитів інспекційної групи.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!