Нацбанк випустив пам’ятну медаль, присвячену Маріуполю

925 0
На знак пошани до Героїв, захисників і мешканців Маріуполя випустили пам’ятну медаль.
Фото: Нацбанк

Фото: Нацбанк

Національний банк 25 листопада випустив пам’ятну медаль «Місто героїв – Маріуполь». Тираж – 100 тис. штук.

Джерело: Національний банк України

«Памʼятна медаль присвячена символу надлюдської мужності, сили, незламності духу, боротьби, героїзму та трагізму – місту Маріуполю та героям-захисникам, які боронили його від російських окупантів», – йдеться в повідомленні. 

Пам’ятні медалі реалізовуватимуть банки-дистриб’ютори Національного банку: «УКРГАЗБАНК», «РАДАБАНК», «ТАСКОМБАНК» та «ПриватБанк».

Читайте також: Нацбанк випустив пам'ятну монету, присвячену Соломії Крушельницькій

На аверсі медалі розміщено: угорі напис «Україна», під яким малий Державний герб України. Також там є композиція, що символізує місто-герой: фасад драматичного театру під прицілом (ліворуч), стилізовані конструкції «Азовсталі», на які летять бомби (праворуч).

У написанні слова «Маріуполь» літеру «і» заміняє свічка як символ пам’яті за загиблими, літеру «о» імітує мапа міста, створена з двох профілів – дитячого та дорослого  як символ примусової депортації. Унизу на тлі стилізованих хвиль зображено якір – один із геральдичних елементів, що є на гербі Маріуполя. Це образ надії на звільнення та відродження українського міста. Також є логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (унизу праворуч).

Антоніна Костик

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!