Науковий інститут «Еротрон» у Львові продали на торгах за 55 мільйонів грн

2224 0
Придбала закинутий науково-дослідний інститут біля «Кінескопа» компанія «ІТ кластер».
Фото:google.com/maps

Фото:google.com/maps

Науково-дослідний інститут приймальних електронно-променевих трубок «Еротрон» продали на онлайн-аукціоні за 55 мільйонів гривень, а стартова ціна лоту була 26 мільйонів гривень. Новим власником 100% акцій інституту стала компанія «ІТ кластер».

Фонд Держмайна України виставив на продаж 100% акцій Науково-дослідного інституту приймальних електронно-променевих трубок «Еротрон». Будівля підприємства розташована на вулиці Антоновича, 90 у Львові.

Йдеться про підприємство«Еротрон», колись воно було складовою Львіського ВО «Кінескоп», засноване у 1956 році. Там виготовляли електронно-променеві трубки. Їх застосовували для відображення пілотажно-навігаційної і метеолокаційної інформації у літаках, вертольотах, а також на міжнародних космічних станціях «Альфа». Також там виготовляли проекційні електронно-променеві трубки із монокристалічними екранами для виведення інформації на лобове скло літака.

Читайте також: На Львівщині за понад 32 мільйони грн продадуть завод, який торік майже не купив Козицький

Упродовж років підприємство не працює, а будівля – руйнується. За даними аналітичної системи УouСontrol, підприємство перебуває у розпорядженні фонду держмайна і має податковий борг у розмірі 1 651 572 грн.

10 жовтня відбулися торги на електронному майданчику Prozorro. Продажі, на яких підприємство продали за вдвічі більшу від початкової вартість. Загалом в аукціоні взяли участь чотири компанії, а найвищу вартість запропонувало ТзОВ «ІТ кластер». За даними системи YouControl, компанія заснована у Львові 10 місяців тому. Основний вид діяльності – торгівля технікою та програмним забезпеченням. Засновником та директором підприємства є Назар Козак, ексфутболіст, директор тернопільського ФК «Нива».  

Юлія Осим
_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!