Найбільші мережі супермаркетів бойкотують продукти Bonduelle. У чому причина

2850 0
Наприкінці 2022 року росЗМІ писали, що Bonduellе підтримала військовослужбовців-окупантів ЗС рф.
Фото: НАЗК

Фото: НАЗК

Мережі супермаркетів в Україні, зокрема «АТБ», Varus, Novus, Auchan, «Сільпо» і «Фора» оголосили бойкот продукції «Bonduelle» через інформацію про те, що російський підрозділ цієї фірми забезпечує продуктами російських військових. Першими про це написали в Liga.net.

Так, мережа магазинів Novus повідомила, що прибирає з полиць не тільки Bonduelle, а й Greenfield.

«З відомих причин ми прибираємо з полиць NOVUS товари ТМ Bonduelle та Greenfield. Що ж, відмова від бренду – привід ближче познайомитись з українськими виробниками, які виготовляють якісні і смачні продукти», – йдеться у повідомленні компанії.

Також про зняття з полиць продукції Bonduelle заявила мережа Auchan.

«У зв’язку з цієї ситуацією компанія Auchan Ukraine прийняла рішення зняти із полиць продукцію бренду Bonduellе. На цей момент наші магазини виконують це рішення», – пишуть в компанії.

Читайте також: Бандерівська замість московської. Як Україна та інші країни перейменовують ковбасу, сир і пиво

«Незважаючи на спростування Bonduelle інформації щодо підтримки російської армії, компанія продовжує діяльність на ринку країни-агресора. Тож компанія VARUS припиняє реалізацію продукції Bonduelle», – йдеться у повідомленні Varus у Facebook.

Зазначимо, що мережа «АТБ» припинила закупівлю Bonduelle з 4 січня і продовжує розпродаж товарних залишків.

Пресслужба Fozzy Group в коментарі LIGA.net повідомила, що магазини «Сільпо» і «Фора» також вилучає з полиць товари ТМ Bonduelle.

Нагадаємо, наприкінці 2022 року російські ЗМІ почали писати, що французька компанія Bonduelle підтримала військовослужбовців-окупантів ЗС рф і передала їм гуманітарку з побажанням «швидкої перемоги». Водночас Bonduelle Group опублікувала офіційну заяву, у якій спростовує інформацію росЗМІ. У Bonduelle Group наголосили, що компанія продовжує свою діяльність в росії «з єдиною метою – забезпечити доступ населення до основних харчових продуктів у росії та сусідніх країнах».

Софія Шавранська

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!