Найкраще в Україні. Відео давньої церкви з Львівщини перемогло у конкурсі від Вікіпедії

2109 0
Церква святого Дмитра на Турківщині є унікальною пам'яткою бойківської архітектури
Фото:Zbruc

Фото:Zbruc

Відео про давню пам’ятку, дерев’яну церкву Святого Дмитра у селі Маткові перемогло у конкурсі від Української Вікіпедії. Його визнали найкращим у номінації «Відео» у конкурсі Вікі любить пам'ятки, інформує Департамент Архітектури та містобудування ЛОДА.

Читайте також: Пам'ятки, які планували реставрувати на Львівщині, можуть втратити шанс на відновлення. Перелік

«До Маткова довелося потрапити у травні під час зйомок промо-ролика Львівщини. Одразу вирішив, що про це місце зроблю окреме відео для свого ютуб-каналу і для видання «Збруч», де веду рубрику «Пам'ятки Галичини». І коли мені запропонували взяти участь у конкурсі від Вікіпедії, я подав саме це відео», – каже автор відео-переможця Ігор Мартинів.

Дерев’яній церкві у селі Маткові, що у Турківському районі, понад 180 років, її збудувалиу 1838 році. Вона належить до переліку пам’яток світової спадщини ЮНЕСКО. Це унікальна пам'ятка бойківської архітектури, всього збережено 70 храмів такого типу.

Читайте також: Недооцінений. Що буде із Свірзьким замком на Львівщині

Директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування ЛОДА Олена Василько сподівається, що перемога у конкурсі приверне увагу до пам’ятки. Її подали на конкурс «Велике будівництво», аби залучити державні кошти на реставрацію.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!