Найзапекліші бої тривають у південній і північній частині Бахмута, – Генштаб

693 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото: Генштаб

Фото: Генштаб

Противник продовжує вести наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Найзапекліші бої тривають у південній і північній частині Бахмута, також ворог проводив наступальні дії на Авдіївському напрямку для встановлення контролю над Авдіївкою та Мар’їнкою. Про це повідомили у зведенні Генштабу ЗСУ.

Коротко по напрямках:

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському – без значних змін, формування наступальних угруповань противника не виявили. Російське керівництво продовжує використовувати інфраструктуру республіки білорусь для підготовки своїх військ. Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах. 
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках противник продовжує спроби зламати українську оборону. Вів безуспішні наступальні дії біля населених пунктів Макіївка та Білогорівка. 
  • На Бахмутському – ворог продовжує ведення наступальних дій, проте його потенціал знижується. Противник не припиняє спроб захопити місто, втрачаючи значну кількість живої сили, озброєння та військової техніки. ЗСУ цілодобово відбивають атаки противника біля населених пунктів Бахмут, Богданівка та Предтечине. Ворожих обстрілів зазнали населені пункти поблизу лінії зіткнення, серед них – Васюківка, Миньківка, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Біла Гора, Дружба, Майорськ, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.
  • На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник пробував наступати біля населених пунктів Новокалинове, Степове, Бердичі, Авдіївка, Ласточкине, Сєверне, Водяне, Первомайське, Мар’їнка та Побєда – успіху не мав. Ворожих обстрілів зазнали зокрема, Авдіївка, Водяне, Карлівка, Красногорівка, Мар’їнка, Вугледар та Велика Новосілка Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському – противник веде обороні дії. Обстрілів зазнали райони населених пунктів, що неподалік лінії зіткнення, зокрема, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпілське, Білогір’я, Мала Токмачка, Кам’янське Запорізької області, а також Гаврилівка, Берислав, Веселе, Антонівка, Дніпровське та місто Херсон.

 

У населеному пункті Веселе тимчасово зайнятої території Запорізької області на території дитячого садочка російські окупаційні війська облаштували військовий шпиталь.

Читайте також: Українські воїни відбили понад 100 атак противника, – Генштаб

Також російська злочинна влада продовжує заходи з примусової паспортизації. Так, в населених пунктах Херсонської області окупаційна влада погрожує місцевим жителям з квітня припинити виплачувати пенсію в разі відсутності російського паспорта. Водночас в Старобільському фаховому коледжі Луганського національного аграрного університету проводили збори викладачів, які висловлювали невдоволення щодо примусової паспортизації педагогічного складу через вказівку окупаційного так керівництва  до 1 червня усім працівникам отримати роспаспорт. Викладачам не дають можливості звільнитися за власним бажанням. Окупанти вжили заходів для того, аби розігнати збори.

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!