Не більше 10 людей у транспорті та рейди по ринках у Львові. Рішення комісії ТЕБ і НС

3025 0
У Львові ввели режим готовності до надзвичайного стану.
Фото Марії Стахів

Фото Марії Стахів

У тролейбусах, трамваях та автобусах Львова перевозитимуть не більше 10 пасажирів – на вимогу  постанови Кабміну. А на продуктових ринках здійснюватимуть рейди. Таким є сьогоднішнє рішення комісії ТЕБ і НС.

Читайте також: Куди можна виходити та чи будуть штрафи? Нові правила життя у Львові

«Кабмін ввів норму, що в одному транспортному засобі має бути не більше 10 осіб: чи це є великий Електрон, чи МАЗ, чи це є Еталон, чи це є Віано, всюди має бути тільки 10 людей. На мою думку, це рішення є дискусійним, бо є різні автобуси з різною пасажиромісткістю, а до всіх застосовують один принцип. Але така Постанова Кабміну і ми маємо її дотримуватися. Відповідно, ми зобов’язані це рішення імплементувати. Штрафи за недотримання дуже великі: від 17 до 170 тисяч гривень — сума, яка може накладатися на посадових осіб, якщо ця норма буде порушена», – розповів мер.

Читайте також: Хворим із підозрою на коронавірус у Львові потрібна допомога

«Сьогодні керівники всіх ринків Львова отримали чіткий меседж: якщо, боронь Боже, будуть якісь випадки антисанітарії, якщо не будуть дотримуватись дистанції 2 метри, не будуть використовувати відповідні рукавиці та маски — ринок буде закритий негайно. Контроль за ринками відбуватиметься тричі на день», — зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Міський голова розповів також, що у місті створені спеціальні групи, які проводять перевірки щодо дотримання санітарних норм та режиму карантину.

«Керівники районів в останні дні проводили рейди щодо виконання умов карантину, десь є по 10−20 порушників у районі. Проведена профілактична робота. Думаю, норми закону всі виконають, бо відповідальність дуже серйозна», — додав мер.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!