Музика, кіно, вечірки. Що ще робити на Форумі видавців

2222 0
Хоча на книжковому форумі головними є книги, презентації та автограф-сесії, однак, окрім цих занять, є чимало цікавого: музика, кіно та навіть вечірки. Обирайте події собі до смаку.
Фото: Форум видавців

Фото: Форум видавців

П’ятниця, 20 вересня

Семюел Бекет, «Остання стрічка Крепа». Сценічне читання п’єси.

Класика сучасної європейської драматургії. Чоловік на схилку своїх днів повертається в минуле, переслухуючи записи власного голосу з різних років. Щемкий діалог із самим собою на тлі минущості та усвідомлення невідворотності кінця. Переклад з англійської Остапа Сливинського.

Коли: 16:00-16:45

Де: Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки, вул. Городоцька, 36

Відео-музично-мистецький захід «Наш Лукаш»

Цикл відеопоезій мовами оригіналу та в перекладі М. Лукаша за участі українських та іноземних студентів, а також виставка картин за мотивами сюжетів творів Лукаша. Літературне слово провідного перекладача Содомори доповнить цей відеопроект.

Коли: 17:00-17:45

Де: Інститут досліджень бібліотечних мистецьких ресурсів ЛННБ України ім. В. Стефаника, вул. Бібліотечна, 2

«Піна днів». Незабутня вечірка

Деякі автори швидко старіють, інші не дають постаріти нам. Так, проектові «Читомо» 10 років, першій українській аудіокнигарні «Абук» – немає і року. Але у піні днів можна читати, радіти й розважатись так, щоб завжди бути молодими. цей час із нами всіма станеться: багато музики й цитат із прекрасного роману Бориса Віана «Шумовиння днів», що виходить у видавництві «Вавилонська бібліотека», а аудіоверсія – у першій українській аудіокнигарні «АБУК»; шампанське, пінисте пиво і неспішне спілкування в атмосфері промзони й руїн-бару; спогади і флешбеки, нові ідеї і мрії; незабутні танці під DJ-сети у піні…

Дрес-код за бажанням: купальник, дощовик

Коли: 21:00-00:00

Де: Котельня Ruїn Bar, вул. Заводська, 31

Субота, 21 вересня

Концерт хорових колективів

Серед учасників концерту – народна хорова капела «Заграва» Львівського обласного Будинку Вчителя, хор «Діти війни», народний ансамбль пісні і танцю «Лемковина», чоловічий камерний хор «Данилові дзвони», хор «НАДСЯННЯ» та інші.

Коли: 15:00-17:45

Де: Львівський будинок органної та камерної музики, вул. Степана Бандери, 8

Душан Ковачевич, «Професіонал». Сценічне читання п’єси.

Ми ніколи не знаємо, в яку мить відкриємо пронизливу правду про себе. Вона може прийти до нас в образі випадкового незнайомця, чийого візиту ми вже ніколи не зможемо забути.

Переклад з сербської Марії Василишин та Алла Татаренко.

Коли: 16:00–17:15

Де: Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки, вул. Городоцька, 36

Показ та обговорення документального фільму «Боротьба Джамали» від docudays ua

Це дуже особистий і потужний портрет талановитої жінки, а також пісні і виступи, які пролили світло на історичні події та сучасну політичну ситуацію. Журналістка Е. Йонссон зафільмувала життя Джамали та її родини в Криму.

Коли: 16:30 - 18:45

Де: Центр ім. Андрея Шептицького Українського католицького університету, Великий зал, вул. Стрийська, 29

Ніч поезії та музики non-stop 2019

Яскравою частиною Ніч поезії та музики non-stop 2019 стануть читання іноземних та українських авторів. З-за кордору на захід приїдуть: Ульріке Альмут Зандіг (Німеччина), Яна Орлова (Чехія), Мігель Мансо (Португалія), Лідія Дімковська (Македонія), Пепе Олоне (Іспанія), Соннет Мондаль (Індія), Ерн Норддал Ейрікур (Норвегія), Шанта Ачар'я (Індія).

Українські автори, які читатимуть вірші: Іван Семесюк, Гаська Шиян, Юрій Завадський, Василь Махно, Олександра Гонтар, Олександр Комаров, Юрій Матевощук.

Коли: 22:00-06:00

Де: клуб Picasso, вул. Зелена, 88

Неділя, 22 вересня

Вероніка Мурек, «Файнвайнбляйн». Сценічне читання фрагменту п’єси та зустріч з авторкою.

Ми ніколи не знаємо, в яку мить відкриємо пронизливу правду про себе. Вона може прийти до нас в образі випадкового незнайомця, чийого візиту ми вже ніколи не зможемо забути.

Переклад з сербської Марії Василишин та Алла Татаренко.

Коли: 14:00-15:45

Де: Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки, вул. Городоцька, 36

Концерт «Спів-Причетність»: «Мар'яничі», Іздрик, Віктор Морозов

Мар'яна Савка та її тріо «Мар'яничі» разом із special guests Юрком Іздриком та Віктором Морозовим подарують дві години музики та поезії. Звук, що заворожує. Тексти, що пульсують у скронях.

Коли: 20:00-21:45

Де: Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса, Леся Курбаса, 3

Поетично-музичний вечір «Спрага музики»

«Спрага музики». Поетично-музичний вечір Українського ПЕН та Львівської національної філармонії в рамках концертної серії «Pro et contra. Сцена нової музики»: учасники: піаніст Йожеф Ермінь, поети Остап Сливинський, Ірина Старовойт, Мар’яна Савка, Юлія Мусаковська, Катерина Міхаліцина, Катерина Калитко, Олег Коцарев, Галина Крук, Вано Крюґер.

Коли: 22:00-00:00

Де: Львівська національна філармонія, вул. Петра Чайковського, 7


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!