Не здавалися, поки не минула небезпека. Львівські медики понад 40 хвилин реанімували пацієнта

50790 0
Пацієнт звернувся до лікарів зі скаргами на болі в ділянці серця.
Фото: Львівський Обласний Центр Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф

Фото: Львівський Обласний Центр Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф

Бригада Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги і медицина кататроф отримала виклик: перевезення хворого з 8-ї клінічної лікарні Львова. Пацієнт звернувся до лікарів зі скаргами на болі в ділянці серця. Там йому зробили електрокардіографію (ЕКГ) й виявили гострий коронарний синдром. І оскільки 8 лікарня приймає хворих з коронавірусом, пацієнт потребував перевезення до Лікарні швидкої медичної допомоги.

«Тільки-но виїхали за межі медичної установи, як зафіксували раптову зупинку дихання й кровообігу. Аби не втрачати дорогоцінний час, реанімаційні заходи почали в кареті швидкої допомоги»,повідомляє Андрій Станіславський, лікар медицини невідкладних станів ПС №3.

Читайте також: За сім хвилин до лікарні. Львівська бригада швидкої врятувала пацієнтку з інсультом

У «швидкій» двічі проводили дефібриляцію, відновили серцевий ритм. Їхати до Лікарні швидкої медичної допомоги у годину пік, за словами медиків, не було сенсу. Так, у приймальному відділенні 8 лікарні їх чекали колеги разом з бригадою реаніматологів.

«Хвилин з 15 у порятунку життя була задіяна наша бригада, далі до нас доєдналися працівники приймального відділення та реанімації, які прийшли зі своїм дефібрилятором. Разом ми не припиняли серцево-легеневу реанімацію та дефібриляцію, понад 40 хвилин реанімовували пацієнта», – додає лікар.

Не здавались, поки не переконалися, що небезпека минула. І на одному з наступних чергувань, коли потрапили у 8 міську клінічну лікарню, дізналися, що з цим пацієнтом все гаразд, він йде на поправку.

Читайте також: Цього року у Львові планують відкрити п'ять підстанцій для бригад швидкої допомоги

Андрій Станіславський додає, що важливо дбати про власне харчування, відмовитися від шкідливих звичок та навчитися слухати свій організм: біль у спині, в лівій руці і навіть біль шлунку можуть свідчити про проблеми з серцем. У таких випадках не слід чекати, що «само пройде», а звернутися на сімейного лікаря, який скерує вас на запис кардіограми.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!