Неподалік кордону із Польщею проведуть капітальний ремонт дороги. Що планують зробити

4226 0
Під час капітального ремонту дороги планують провести низку робіт.
Фото: Служба автомобільних доріг

Фото: Служба автомобільних доріг

На Львівщині планують відремонтувати дорогу М-09 на ділянці Тернопіль- Львів - Рава-Руська. Зараз розробляється проєктна документацію на капітальний ремонт автомобільної дороги. Про це повідомили у Службі автомобільних доріг у Львівській області

Автомобільна дорога М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська забезпечує транспортний зв’язок в напрямку «захід – схід» з виходом на міжнародні дороги М-06 Київ – Чоп та М-30 Стрий – Ізварине і сполучає Україну з Польщею через МАПП «Рава-Руська – Гребенне», а далі з портами Балтійського моря.

Читайте також: За кошти польського кредиту на Львівщині ремонтують дві дороги. Що мають зробити

«Через збільшення автоперевезень на ділянці під’їзду до пункту пропуску «Рава-Руська – Гребенне» утворюються черги великовагового автотранспорту довжиною до 15 – 20 км, а при пікових навантаженнях і більше. Так як існуюча дорога має параметри ІІ категорії з двома смугами руху, стоянка важкого автотранспорту здійснюється на правій смузі проїзної частини за напрямком до кордону, що суттєво ускладнює двосторонній рух по іншій смузі», – сказав керівник Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області Олег Береза.

За його словами, торік вдалося побудувати майданчик для відстою великовагового транспорту на узбіччі автомобільної дороги, однак це не вирішує проблеми в повному об’ємі.

Читайте також: На Львівщині відновили ремонт автошляху поблизу кордону з Польщею

«У вирішенні цього питання нам допомагають західні партнери і вже сьогодні ми активно розробляємо проєкт для капітального ремонту дороги М-09 на ділянці Львів – Рава-Руська. Станом на сьогодні, маємо вже сформовані основні проєктні рішення», – зазначив він.

У ході капітального ремонту дороги планують провести такі роботи:

  • додаткову смугу руху із зміною напрямків поза межами населених пунктів;
  • в межах населених пунктів дощову каналізацію, тротуари, освітлення, зупинки громадського транспорту;
  • устелять нове асфальтобетонне покриття з попереднім укріпленням основи;
  • облаштують узбіччя;
  • проведуть ремонту усіх штучних споруд;
  • проведуть заходи для організації дорожнього руху.

У кометарі Tvoemisto.tv заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко зазначив, що розпочати ремонт на дорозі М-09 планують цього року. Наразі невідомо скільки коштуватиме нове будівництво.

Зазначимо, на ділянці Львів – Жовква, де інтенсивність руху сягає 19 тис авто/добу планують також влаштувати острівець безпеки із встановленням бар’єрного огородження для розмежування зустрічних потоків. Таке проєктне рішення дозволить підвищити рівень зручності та безпеки дорожнього руху.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!