Невакцинованих від Covid-19 освітян на період війни поновлюють на роботі

1307 0
Наразі заборона поновлення на робочому місці є незаконною.

Відсторонених через відсутність щеплення проти Covid-19 працівників освітніх закладів на період воєнного стану поновлюють на роботі. Про це повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Читайте також: Як дітям-переселенцям на Львівщині долучитися до навчання у школах

Таке рішення прийняли через велику кількість скарг від освітян, яких керівники відмовляються поновлювати на роботі, якщо вони були відсторонені від виконання посадових обов’язків через відсутність щеплення проти коронавірусу. Такі дії є незаконними, після впровадження в Україні воєнного стану відповідний наказ МОЗ зупинив свою дію.

«Я вже неодноразово наголошував та хочу знову наголосити, що на період воєнного стану всі раніше не допущені до роботи через ухилення від вакцинації проти COVID-19 працівники мають бути офіційно поновлені на своєму робочому місці.», – зауважив Сергій Горбачов.

Це означає, що керівник закладу освіти повинен видати наказ про поновлення на роботі такого працівника та виплачувати йому заробітну плату.

Читайте також: Із наступного тижня у Львові частково відновлять роботу садки

«Звертаю увагу керівників усіх рівнів не лише на безумовне дотримання вимог чинного законодавства, а й закликаю вас у ці важкі часи залишатися людьми, робити все можливе, щоб підтримати колег», — додав він.      

Нагадаємо, що з понеділка, 14 березня, повертаються з канікул і відновлюють навчання також школи Львівщини. Навчальний процес у школах буде індивідуальний, у залежності від закладу освіти та ситуації у ньому. Будуть різні форми навчання – від очної, змішаної і до дистанційної.

Також з 14 березня у Львові відновлюють навчання для школярів 1-11 класів в онлайн-форматі. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!