Невидимі люди. У Львові створили мурал у пам'ять про закатованих безпритульних

1572 0
23 листопада минуло 2 місяці після жорстких побоїв у реанімації помер 64-річний Богдан.
Фото: Молодь за мир

Фото: Молодь за мир

У Львові створили мурал у пам'ять про бездомних та бідних, які постраждали від насильства. На стіні зобразили безпритульних чоловіка та жінку. Ініціаторами та авторами ідеї малюнку є рух «Молодь за мир», який допомагає бездомним.

«Постаті на малюнку – бідні жінка та чоловік, бездомні. Навколо них пунктир. Всередині кожної людини небо. Часто бідну людину ніби "вирізають" з ландшафту міста, позбавляючи прав, гідності та особистості», – наголошують активісти.

У вересні 2020 року на околицях Львова підлітки вбили двох бездомних літніх людей: пана Ігоря та пана Богдана.

Мурал є знаком незгоди з насильством, яке не має стати нормою. Ініціатори також сподіваються, що така акція приверне увагу до прав бідних та бездомних людей особливо у час, коли починаються холоди.

Читайте також: Перше правило – мовчати про коронавірус. Як переживають карантин бездомні у Львові

Нагадаємо, що 12 вересня близько 17.00 год у поліцію надійшло повідомлення про те, що у закинутій будівлі на вулиці Богдана Хмельницького у Львові виявили тіло 70-річного чоловіка з ознаками насильницької смерті. В іншій кімнаті цієї ж будівлі перебував ще один 64-річний чоловік з чисельними тілесними ушкодженнями, який згодом помер у лікарні від отриманих травм.

Поліція затримала 16-річного львів’янина та 18-річного мешканця Жовківщини, які жорстоко побили безпритульних. За подвійне вбивство хлопцям загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Художник: Andrii Buniak

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!